Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Август 2014
Ексклузивни предложения от Булагро Машини
Машини от двата водещи бранда Hardi и Pöttinger компанията представи край село Ковач

Ексклузивни предложения от Булагро Машини

print

e-mail facebook

Булагро Машини е компания с над 10-годишна история, предлагаща селскостопанска техника на световните лидери Pöttinger, Hardi, Маscar, Einböck, както и пълно сервизно обслужване. Разполага с мобилен сервизен и търговски екип, покриващ всички региони на страната, както и модерни търговско-сервизни центрове в Стара Загора, Добрич, Полски Тръмбеш, а скоро и в Монтана.

Мащабната кампания от полеви демонстрации, които Булагро Машини организира ежегодно, тази година ще обхване осем земеделски района – Стара Загора, Ямбол, Силистра, Добрич, Русе, Плевен, Монтана и София. 

Серията от демонстрации стартира край старозагорското село Ковач, с представянето на две пръскачки на датския лидер Hardi. „Това е един от най-реномираните европейски брандове за производство на растителнозащитна техника“, заяви за „АгроКомпас“ Митко Желязков, търговски директор на Булагро Машини. Компанията демонстрира два модела – прикачен и самоходен. ALPHA е самоходен модел с мощност 217 к.с., обем на резервоара 4 100 л и просвет 165 см. Машината се произвежда в завода на Hardi във Франция и се предлага с дължина на крилете от 24 до 44 метра. „При презентацията на машината наблегнахме на уникалната TWIN система на Hardi за пръскане с т.нар. въздушна асистенция, която и до момента няма еквивалент, предлаган от конкуренцията. Това не е някаква самоцел като изобретение или патент, а има за задача да улесни в много голяма степен дейността на фермерите и да доведе до определена икономическа ефективност. Същността на това пръскане е, че елиминира в огромен процент отвяването на разтвора при пръскането, което се постига с уникален въздушен ръкав, чийто въздух увлича разтвора към растенията. Системата TWIN на Hardi има редица предимства пред конвенционалните пръскачки: намалява отвяването, намалява разходите за химикали и обема на използваната вода, позволява цялостно обливане на растението и много по-ефикасно пръскане, работа при по-силен вятър и с по-висока скорост. Друго нововъведение на Hardi в този модел пръскачка е, че всички функции на машината са изведени на един дисплей, което е много голямо удобство за оператора.

Втората представена пръскачка на Hardi беше прикачна, модел NAVIGATOR, с 3000 л обем на резервоара и обхват на крилата 24 метра. „Искахме на тази демонстрация да представим и пръскачка от гамата на прикачните модели, защото те са най-продаваните в България. По време на демонстрацията акцентирахме на факта, че всичко, като конструкция и функционални възможности по отношение на тази пръскачка, е производство на Hardi.“

Другият водещ бранд в портфолиото на Булагро е австрийският Pöttinger. „Булагро е първата компания, която започна да налага от близо 10 години плугове с т.нaр. нарезни дъски, а не с цели. С течение на времето тази конструкция се доказа в земеделската практика. При плуговете много важна е кинематиката, геометрията на плужните тела, конструкцията... Явно от Pöttinger в това отношение са си свършили прекрасно работата.“ От Булагро представиха бранда с 5-корпусен обръщателен плуг. „Той се предлага с от 3 до 7 работни тела. В момента се разработват и конструкции с повече работни тела, като по този начин се покриват нуждите от плугове за различните мощности трактори.“

Следващата демонстрирана в работни условия машина беше продълбочител на италианския производител Badalini, с 4 м работна ширина, с 11 пера, с дискова секция и продълбочаване до 65 см.

 

Автор: Валери Станев



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg