Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Септември 2014
В Париж Case IH представи новости при прибиращата техника
Новият Magnum CVX – сред финалистите в конкурса „Трактор на годината“ 2015

В Париж Case IH представи новости при прибиращата техника

print

e-mail facebook

 CASE IH проведе мащабно събитие в Париж, специално организирано да представи на световната агропреса новостите от компанията. На пресконференция Матю Фостър, вицепрезидент на Case IH за Европа, Близкия Изток и Африка, посочи, че през 2013 г. CNH Industrial е инвестирала с 4% повече или 1.2 млрд. долара в R&D центровете си, които са 48 на брой. Той подчерта: „Най-големият ни ангажимент е стабилността на клиентите ни, на които ние предоставяме иновации с цел постигане на по-голяма производителност и ефективност.“ По думите му CNH Industrial вижда големи перспективи за нарастване на пазарния си дял в страни като Русия, Узбекистан, Китай, Индия, Турция, Бразилия.

При комбайните Case IH Матю Фостър отчита повишаване на пазарния дял през 2013 г., вследствие на направените инвестиции в научно-изследователската дейност и в производството. За тази година тенденцията за растеж ще се запази, прогнозира той.

Новите серии зърнокомбайни 240 и 140

Аугуст Фон Екардщайн, продуктов мениджър - комбайни за Европа, Близкия Изток и Африка, представи новостите, които Case IH е разработила при прибиращата техника.

В новите водещи модели на Case IH 240 Axial-Flow® мощността на двигателя и ефективността на ротора са допълнително подобрени, за да се оптимизира максимално ефективно жътвата във високодобивните култури в условията на прибиране на реколтата в Европа. Новият двигател Cursor 11 в серията 7240 и новият Cursor 16 за серията 9240 осигуряват ненадмината мощност и ефективност. С новия 16-литров двигател Cursor 16, CNH Industrial заедно със специалиста в производството на двигатели FPT Industrial се постигат завидни резултати. Компактният 16-литров двигател на новия Case IH 240 Axial-Flow® 9240 осигурява завидните 634 к.с., позволяващи да се постигне желаната високопроизводителност безкомпромисно. В знак на признание на технологичното съвършенство на FPT Industrial, този двигател беше избран за „Двигател на годината“® за 2014 от списанието „Diesel“.

В съчетание с допълнително оптимизиран дизайн на ротора Axial-Flow®, овършаващата способност и производителност на тези комбайни наистина поставят нови стандарти. Това също е вярно по отношение на Tier 4 за отработените емисии: технологията HI-ESCR, патентована от FPT Industrial, намалява емисиите с 95%, като и при по-нататъшно увеличаване на производителността се пести гориво.

Другата нова серия комбайни на Case IH Axial-Flow® 140 включва моделите 5140/6140/7140, които са оптимизирани за увеличаване на работния капацитет и производителност, като същевременно се гарантира най-високо качество на зърното и се намаляват загубите на зърно почти до 0, дори когато работят в трудни условия.

Роторите са оптимизирани за европейските условия във всички култури. Тъй като роторите са перфектно съчетани с новите двигатели, наличната мощност се използва изключително рационално.

Резервоарите за зърно на Axial-Flow® на моделите 6140 и 7140 са с капацитет от 10 570 литра, като максималната скорост на разтоварване е 113 литра/сек.

Най-добрите хедери за най-добрите комбайни

Високопроизводителните хедери за зърно и царевица са съществена част от цялостната концепция на Case IH Axial-Flow®. Case IH марката е известна с проектирането на надеждни и здрави високопроизводителни хедери, които да съответстват на високата производителна мощ на комбайните Axial-Flow®, ефективна при всяка една култура, независимо от природните условия.

 

 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg