Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Октомври 2014
БАТА АГРО 2014 – под знака на иновациите от Фермер 2000
Силни, мощни и издръжливи – това са телескопичните товарачи на Manitou

БАТА АГРО 2014 – под знака на иновациите от Фермер 2000

print

e-mail facebook

На БАТА АГРО 2014 Manitou, световният лидер в производството на телескопични товарачи, представи новите си модели. Регионалният мениджър по продажбите Емануел Санта подчерта, че при тях консумацията на гориво е намалена с 15-20% в сравнение с предишните модели. Моделът 735 беше представен с две машини с мощност 120 к.с. – със 7 метра височина на повдигане и капацитет от 3,5 тона. Двигателите и хидравликата отговарят на последните технологии в бранша за постигане на висока продуктивност и нисък разход на гориво. Другите приоритети при конструирането им са безопасността и надеждността.

Моделите 634 и 840 са съответно с 6 и 8 метра височина на повдигане и капацитет 3,4 и 4 тона. Гамата завършва с най-големия модел 1035. Достъпът до кабината е много лесен, както и самото управление – едната ръка е на кормилото, а другата е на джойстика, който е уникален на пазара. С него се управлява цялата машина и всички манипулации с нея. Кабината, която е по-голяма и комфортна, осигурява 360 градуса видимост.

 Премиери от Farmet

 Фирма Фермер 2000 е ексклузивен дилър на марката Farmet за България. Тази година на БАТА АГРО чешкият производител на прикачен инвентар, наред с вече доказалите се у нас машини, представи и няколко премиери.

На първо място, това е сеялката Falcon, чиято предна работна секция може да бъде с дискове или с чизелови работни органи, с различни разстояния между тях. Изсяващите секции могат да бъдат както за слети, така и за редови култури като царевица и слънчоглед. Освен това машината може да бъде със или без торовнасяне, в зависимост от нуждите на клиента.

Сеялката за слята сеитба Моnsun е с работна ширина до 6 метра. Може да бъде оборудвана с активна брана за подготовка на почвата преди засяване.

Така нареченият Kompaktomat – комбиниран предсеитбен култиватор, който се използва директно след оран, преди сеитба, е добре познат у нас. Произвежда се в диапазона от 3 до 15 метра.

 Качествена оран с плуговете на Аgrolux

Премиерата на нов модел 8-корпусен плуг на шведската компания Аgrolux ни отведе на щанда на фирма Фермер 2000 на изложението БАТА АГРО в Стара Загора. „Това е най-големият ни полунавесен плуг, оборудван с хидравлична система на защита. Ако по време на работа се появи препятствие като камък, например, тази защита се задвижва, за да предпази съответното плужно тяло. След преодоляването на препятствието, плужното тяло се връща в предишната си позиция, като работата продължава без проблем“, уточни Алан Хансон, регионален мениджър по експорта в Agrolux.

По думите на Алан Хансон за работа с този плуг мощността на трактора трябва да е от 250 к.с. Специфичната форма на плужните тела позволява спестяване на гориво. „Можем да кажем, че излиза евтино да се работи с него. Изработен е от шведска стомана, известна със здравината и издръжливостта си. Тя е специално закалена, с повече карбон на повърхността, който придава по-голяма твърдост.“

 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg