Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 21 Януари 2021

Декември 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Декември 2014
Рекордната EIMA 2014
В рамките на изложението се проведоха повече от 150 конференции и бизнес срещи

Рекордната EIMA 2014

print

e-mail facebook

Пазарът в областта на агросектора се увеличава в световен мащаб заради засиленото търсене от страна на новите икономически гиганти като Индия, Китай и Бразилия и придобиващите все по-голяма важност страни от Далечния Изток, Латинска Америка Африка и Източна Европа. Това е причината и за огромния интерес към изложението в Болоня.

Изложението представи 14 сектора, разпределени в 4 тематични салона. Събитието е кръстопът за страните, произвеждащи продукти и технологии за агробизнеса, както и за тези, развиващи механизация в земеделието според специфичните условия в климатичен, икономически и социален аспект. Бяха представени 30 хиляди модела машини и оборудване. За първи път участваха фирми в сектора на цветарството и озеленяването. Организаторите отчетоха бум на фирми, предлагащи компоненти, резервни части, аксесоари, електронни устройства, разпределени в 353 продуктови категории. Компонентите са фундаментален фактор за иновациите в инженерния сектор и успехът на това направление означава, че се работи в посока подобряване надеждността и сигурността на машините.

В рамките на изложението се проведоха повече от 150 конференции и срещи. Събитието беше отразено от 700 акредитирани представители на медиите от 40 страни.

Масимо Голдони, президент на Федерацията на италианските производители на земеделска техника, организатор на изложението EIMA: „Това 41-во издание постави рекорд по всички параметри – имаме 1800 изложители от целия свят, като една трета са чуждестранните фирми, идващи извън Италия. Постигнахме нов рекорд и по отношение на посетителите – те са с 25% повече в сравнение с предишното издание на изложението или това са над 230 хил. посетители от 124 страни. С 10% тази година са повече изложбените ни площи, което означава 300 хил. кв.м. Ние сме горди с тези резултати, горди сме и от факта, че 60 чуждестранни делегации официално посетиха събитието.“

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Декември 2014ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Прикачният стърнищен култиватор TERRIA - една блестяща машина за модерно земеделие
Перфектни работни органи за всякакъв тип почва

СИНДЖЕНТА – ЕКСПЕРТИТЕ В СЕМЕНА!
Компанията стартира новия сезон със специализиран екип за семена

Управлявам оранжерията през телефона Инвестицията, която направих, се избива от две китки бране на домати от една реколта
Радослав Лазов, земеделски производител, гр. Благоевград

Новата серия M6002 на Кубота – подходяща, както за средни и големи стопанства, така и за животновъдни ферми
Кубота направи премиера на новата серия трактори

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg