Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Вторник, 16 Октомври 2018

Септември 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Селекция Брой: Декември 2014
Бъдещето на слънчогледовото производство принадлежи на SUNEO
Лимагрейн представи най-новите си хибриди на атрактивен семинар в Златни пясъци

Бъдещето на слънчогледовото производство принадлежи на SUNEO

print

e-mail facebook

Бъдещето на слънчогледовото производство е в новите SUNEO хибриди, предлагани на нашия пазар от Лимагрейн. Това е най-новата генетика при слънчогледа, на която залага френската компания. Характеризират се с топ продуктивност, висока масленост, генетична устойчивост на най-новите раси синя китка и се отглеждат по технологиите Clearfield и Clearfield Plus.

Иновативните предложения на Лимагрейн бяха представени по атрактивен начин на своеобразно „Пътешествие във времето“, проведено в Златни пясъци, съвместно с БАСФ. Земеделски производители от цялата страна се срещнаха с представители от централата на френската компания и имаха възможност да се запознаят с всички предимства на технологиите от бъдещето. Начало на футуристичното турне постави Димитър Дойчев, изпълнителен директор на Лимагрейн България, който подчерта, че предизвикателствата не спират – както пред фермерите, така и пред фирмите в агросектора. Затова генетика и технологии се обединяват в едно, за да се работи за иновации и надграждане на постигнатите досега технологии.

Около 90% от площите в страната ни са изложени на риск от нападение на паразитното растение, подчерта Бруно Пузе, маркетинг мениджър на LG за Европа. В същото време приблизително 70% от площите, заети със слънчоглед, са изложени на постоянен риск от засушаване. Не на последно място стои и проблемът със заплевеляването. Адекватен отговор за справяне с всички тези проблеми дава прилагането на хибридите SUNEO. Чрез иновативната генетика се постига стабилност в слънчогледовото производство – защита на добива, висока масленост, пълен контрол върху синята китка, най-добрият контрол върху плевелите с помощта на технологиите Clearfield и Clearfield Plus и се дават гъвкави решения за засушливи райони.

„Ние вярваме, че SUNEO технологията е най-доброто, което отговаря на всички предизвикателства при отглеждането на слънчоглед“, подчерта пред фермерите Бруно Пузе.

 

Автор: Галина Недкова
Целия материал четете в брой Декември 2014ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Изнасяме сушени буби за САЩ
Проф. д-р Паномир Ценов, директор на Опитната станция по бубарство и земеделие във Враца

Знаете ли какво да питате Държавен фонд „Земеделие”?
Големите и средни фермери следят сайта на ДФЗ, на малките е нужна помощ, според Антония Петкова, директор на ОД ДФЗ - Ловеч

Звездни успехи на полето край Паскалево!
Силни продукти, партньорство, професионализъм

Престижна награда за Пионер
Призът е за най-висок пазарен дял при продажба на семена царевица и слънчоглед

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg