Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 25 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Растителна защита Брой: Януари 2015
Байер КропСайанс България – силата на новите идеи
Компанията представи визията си за развитие през 2015 г. на среща с дистрибутори

Байер КропСайанс България – силата на новите идеи

print

e-mail facebook

Байер КропСайанс България не е просто лидер в растителната защита, а компания, която с предлаганите продукти и технологии изпълва с ново съдържание думата иновация. В края на декември 2014 г. Байер КропСайанс България проведе традиционната си работна среща със своите дистрибутори, на която беше направена равносметка за изминалата година. „Тя беше изключително успешна за екипа ни. И това е защото всички наши дистрибутори ни подкрепиха, предложиха премиалните ни решения за растителна защита. Радвам се, че продължаваме с тях и за в бъдеще“, сподели Ралица Янакиева, мениджър на компанията за България.

Изключително динамичен и успешен пестициден пазар през 2014 г. отчете компанията. Според Жечо Мурзов, мениджър продажби в Байер КропСайанс България, причините за това са екстремалните условия, от една страна, а от друга – новите продукти. „Сфера Макс и Зантара бяха движещите сили в сегмента на фунгицидите в житни култури и се представиха блестящо през 2014 г. Зантара е иновация, която до момента в житни култури е без аналог като механизъм на действие. Продуктът дава върхово ниво на защита, действа както предпазно, така и лечебно, с безапелационен ефект срещу всички икономически важни болести в житни култури. Изпитан при екстрамални условия, Зантара е нов клас фунгицид с уникален механизъм на действие. Не позволява появата на резистентност и постига позитивно физиологично действие върху културите, допринасяйки за максимален добив.“

Други ключови продукти на Байер КропСайанс са хербицидът Секатор и фунгицидът Фалкон, които за поредна година бяха  много добре приети от земеделците поради тяхното много добро съотношение цена – качество, коментира още Жечо Мурзов. „Другата звезда, която предизвика фурор на българския пазар, е Аденго – новият почвен хербицид в царевица с нетрадиционно приложение. Нашата препоръка е той да се използва ранно вегетационно – до 3-и лист. Аденго има много специфичен ефект, защото действа както като почвен, така и като вегетационен хербицид. Със своите рекордни продажби пък вегетационният хербицид Лаудис нареди Байер КропСайанс на челните места в Европа.

 

Автор: Валери Станев
Целия материал четете в брой Януари 2015



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg