Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 21 Януари 2021

Декември 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Януари 2015
Уникални ли са органичните торове Лебозол
Аминозол е топ продуктът за българското земеделие

Уникални ли са органичните торове Лебозол

print

e-mail facebook

В рамките на семинара, организиран от НАЗ в Пловдив, се проведе презентация на тема: „Представяне на немския производител на течни торове Lebosol® Dünger“. Заводът на германската компания произвежда различни формулации – разтвори, суспензии, хелати и от органичен произход, които от 2010 г. са на разположение на българските земеделци. Това са както еднокомпонентни продукти, така и комбинации от няколко елемента за по-специфични нужди на растенията. И двата варианта е ползвал производителят Евгени Таков, който беше сред присъстващите на семинара. Приложил листен тор Лебозол Манган при пшеницата с цел по-добро презимуване, а с Лебозол Бор пръскал по време на бутонизация за едновременен цъфтеж на слънчогледа. От соята получил с 25% по-висок добив благодарение на Лебозол Молибден. Също така той третира семената преди сеитба с тор Лебозол с мед, манган и цинк с цел по-добро покълнване и поникване. Има видим ефект по време на вегетацията, твърди той. Образува се по-голяма коренова система, посевът става изравнен, презимуването е по-лесно.

По време на презентацията в Пловдив пред земеделските производители беше акцентирано на Аминозол, който е топ продуктът в портфолиото на компанията. Той помага на културите да се възстановят при стресови ситуации. Евгени Таков го използва при пшеница в края на братене. Листният тор спомага за подобряване на жизнеността и силата на растенията, които се отплащат с по-високи добиви. При царевицата след градушка се е получило пълно възстановяване от пораженията, сподели производителят.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Януари 2015ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Прикачният стърнищен култиватор TERRIA - една блестяща машина за модерно земеделие
Перфектни работни органи за всякакъв тип почва

СИНДЖЕНТА – ЕКСПЕРТИТЕ В СЕМЕНА!
Компанията стартира новия сезон със специализиран екип за семена

Управлявам оранжерията през телефона Инвестицията, която направих, се избива от две китки бране на домати от една реколта
Радослав Лазов, земеделски производител, гр. Благоевград

Новата серия M6002 на Кубота – подходяща, както за средни и големи стопанства, така и за животновъдни ферми
Кубота направи премиера на новата серия трактори

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg