Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Рентабилност Брой: Януари 2015
CIMBRIA – СВЕТОВЕН ЕКСПЕРТ В ТЕХНОЛОГИИТЕ ЗА ОБРАБОТКА НА ЗЪРНО И СЕМЕНА
Представител за България е фирма АЛМОНД

CIMBRIA – СВЕТОВЕН ЕКСПЕРТ В ТЕХНОЛОГИИТЕ ЗА ОБРАБОТКА НА ЗЪРНО И СЕМЕНА

print

e-mail facebook

CIMBRIA A/S, Дания, произвежда и доставя ефективни и управляеми технологични линии и оборудване за обработка и съхранение на зърнени култури, като дейността е фокусирана в подобряване на качеството, енергийната ефективност и ефективността на разходите. Тази дейност се развива от фирми, членки на групата, разположени в различни страни от Европа. Всяка от тези фирми е специализирана в производството на определени изделия и дейности, общо над сто вида за цялата група.

CIMBRIA е един от водещите световни производители на оборудване за преработка, обработка и съхранение на зърно, семена и всички други подобни продукти. Предлагат се проектиране и контрол на процесите, както и разработване, производство и монтаж на отделни машини, персонализирани системи и цялостни инсталации до ключ.

Твърдата лидерска пазарна позиция на CIMBRIA е резултат на ново мислене, плод на специални знания и опит, постигнати през десетилетията чрез интензивна научна, изследователска и развойна дейност, както и на високото качество на производство и оптималното съотношение между разходите и ползите.

Особено място в производствената структура на CIMBRIA заема оборудването за обработка на семена за посев, както и линии за производство на крайни продукти. Тази дейност е съсредоточена в CIMBRIA HEID, Австрия, имаща 120-годишна история като фирма, която произвежда такова оборудване. Предлаганите от CIMBRIA HEID решения за почистване, сортиране и третиране на различни семена и зърнени продукти се основават на богатия технически опит и дълбоки познания за различните продукти.

Произвежданата пълна гама от машини за обработка на различни семена от зърнено-житни и масладайни култури, тревни и зеленчукови семена, ориз, градински и други семена, успешно работят при различни климатични условия по целия свят.

Използват се машини с щадящи режими на работа, минимален специфичен разход на енергия, екологични съответствия и оптимални инвестиционни разходи. Линиите са с вертикално или хоризонтално разположение и с различен капацитет. Изпълняват се във формат „до ключ” с високотехнологични информационни системи за автоматизация и управление. Те имат универсално приложение, с което инвестицията се възстановява много бързо и печалбите от отглежданите култури достигат своя максимум.

По целия свят производството на семена непрекъснато се развива и повишава нивото на производство чрез високопроизводителни линии за почистване и сортиране. Това изисква непрекъснато нови решения за висока производителност, високо качество и ниски разходи, с което CIMBRIA доказано се справя много успешно.

 

Автор: Доц. д-р инж. Иван Дочев
Целия материал четете в брой Януари 2015



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg