Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Вторник, 19 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Призьори Брой: Февруари 2015
Нов световен рекорд в добива на царевица, постигнат с DEKALB
Американски фермер ожъна над 3 тона от декар от хибрида DKC 6208

Нов световен рекорд в добива на царевица, постигнат с DEKALB

print

e-mail facebook

 

Фермерът от първо поколение Ранди Доуди от Валдоста, щата Джорджия, постави световен рекорд в добива на царевица – средно 503 бушела от акър (3 157 кг от декар), като използва хибрид DEKALB®. Доуди постави рекорда в рамките на 50-ото годишно национално състезание 2014 за добив на царевица на Асоциацията на земеделските производители (NCGA). „Всичко започва, след като се уверите, че разполагате с продукт, който може да увеличи максимално добивния потенциал. Бях сигурен, че DEKALB може да го направи и това се случи”, казва Доуди.

Фермерът постигна рекордния резултат с хибрида DKC 6208, известен с изключително високите си добивни възможности и отлични агрономични качества при поливни условия. Подходящ е за различни условия на отглеждане и всички видове сеитбообръщение, както и за неполивни условия. Предишният световен рекорд беше 454 бушела царевица от акър (2 850 кг от декар), поставен през 2013 г.

При поставянето на световния рекорд, от марката DEKALB® заявиха, че са развълнувани от успеха и сериозните възможности, които се разкриват в бъдеще за ролята на иновациите в подпомагането на земеделските производители за увеличаване на количеството на пазарната продукция. Прогресът в селекцията, биотехнологиите и управлението на технологичния процес в земеделските стопанства ще продължи да играе важна роля за устойчивото увеличаване на световните доставки на храни. Това ще позволи на земеделските производители да изхранват нарастващото световно население, което се очаква да надхвърли 9 млрд. до 2050 г.

 „Монсанто поздравява Ранди Доуди за новия световен рекорд в добив на царевица, заяви д-р Робърт Фрейли, главен технологичен директор на Монсанто и лауреат на Световната награда за прехрана за 2013 г. – Това постижение насочва вниманието към значимата обществена роля, която имат земеделските производители по целия свят. То показва значението на иновациите в селското стопанство за подпомагане на фермерите за постигане на оптимални добиви от царевичното производство, получавайки най-доброто от земята си.”

 

Марката DEKALB поставя множество рекорди в конкурсите на NCGA за добив на царевица и увеличава добивите при тази култура с повече от 64% през последното десетилетие. След 1983 г. марката DEKALB е победител в 33 национални конкурса в 16 държави. DEKALB непрекъснато прилага иновации, в резултат  на което преди повече от 10 години националният победител в конкурсите на DEKALB получава средно 306 бушела (1 921 кг от декар), а сега вече имаме рекорд от 503 бушела (3 157 кг от декар). Марката семена притежава хибриди със стойностни агрономически характеристики, което я отличава от конкуренцията.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Февруари 2015



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg