Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Сряда, 20 Февруари 2019

Февруари 2019

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Селекция Брой: Февруари 2015
Косад Семанс България празнува!
При закупуване на новите хибриди на компанията ползвате отстъпка от цената

Косад Семанс България празнува!

print

e-mail facebook

2015 г. ще бъде изпълнена с нови прекрасни емоции за Косад Семанс и нейните съмишленици и приятели. Тази година компанията ще празнува своя 5-годишен юбилей. „Пет години са много малък срок, ако трябва да се замислим за историята и присъствието в живота ни, но и много голям срок, ако трябва да преценим дали една компания има място под слънцето“, сподели за „АгроКомпас“ Божана Гандева, управител на компанията. Косад Семанс премина теста!

Млад, усмихнат, търсещ и амбициозен – такъв е екипът на Косад Семанс България, чиято дейност стартира на 18 август 2010 г. Въпреки младостта на компанията ни в България, се опитваме да бъдем достойни последователи на нашите колеги по света, чиито практики се прилагат над 50 години в 40 страни. Всеки от нас приема работата си в Косад Семанс с чувство на висока отговорност. Радваме се, че това се оценява от нашите клиенти, които стават все по-многобройни и разнообразни. Това е наградата за нашия труд. Да си част от голямото семейство на групата Косад Семанс е престиж, но и отговорност. През тези пет години, с подкрепата на нашите партньори, успяхме да покажем потенциала на нашата селекция, но има още много път да извървим, за да докажем, че тя може да намери място във всяко стопанство. Само за четири стопански години Косад Семанс се нареди в челната петица на семенарските компании в България при слънчогледа, а имаме прекрасни хибриди и при царевицата – продукти, при които са приложени най-новите открития в биотехнологиите.

С огромна отговорност при подбора на селекцията тази година ще предложим на земеделските производители четири нови хибрида царевица и два слънчоглед. Нови царевични хибриди в група 330 ФАО са Аркади и Тесали, с които се постига висока стабилност при производството. Те са с една и съща ранозрелост и зърно тип конски зъб, но се отличават по разграждането на скорбялата. Тесали е хибрид, селектиран основно за зърно. Отличава се с ниски растения, лесни за реколтиране. Аркади е селектиран за животновъдите. Зърното му е богато на скорбяла, а растенията остават дълго зелени. В групата 350 по ФАО новото предложение е хибридът Трилоджи, който се отличава с много добър добивен потенциал, както за зърно, така и за силаж. Той е изключително подходящ за угояване на едър рогат добитък, тъй като зърното е с бързо разграждане на скорбялата. Хибридът се предлага и във вариант Трилоджи Дуо – устойчив на циклоксидим. В най-популярната група на ранозрелост при царевиците (ФАО 350-420) ще предложим Портил, за който сме убедени, че много бързо ще заеме своето достойно място на пазара. Резултатите от опитите, които проведохме, са наистина впечатляващи поради големия кочан и високата маса на 1000 семена. Растенията са с отличен общ фитосанитарен профил, дълъг стей грий ефект и устойчивост на полягане. Пинки ФАО 410 е хибрид, който освен всички свои предимства като потенциал за отличен добив, регулярност и адаптивност при различни почвено-климатични условия, има ранен цъфтеж и дълга вегетация, което го прави по-толерантен и подходящ за отглеждане и при условия на суша.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Февруари 2015ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Заразата по глиганите с африканска чума се движи на скокове в Европа
Инж. Пламен Колев, началник отдел „Ловно и рибно стопанство” в Югозападно държавно предприятие

Дешка Кротева и нафпавокът
В Горно Драглище нагъват сланина, живеят до 100 години и не могат да се отърват от туристи

С HiCornCS печалбата при производство на зърно е гарантирана!
Перфектна симбиоза между два хибрида

Тютюнопроизводство – предизвикателна 2018 година
Браншът се бори да бъде подпомаган с европейски пари от новата Обща селскостопанска политика

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg