Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 21 Януари 2021

Декември 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Март 2015
Ако ще е техника, нека да е от Елтрак България
Телескопичните товарачи безспорно са хит сред зърнопроизводителите в България

Ако ще е техника, нека да е от Елтрак България

print

e-mail facebook

Елтрак България, представител на американския бранд Caterpillar, предлага на българския пазар богата гама машини, подходящи и за земеделието, и за животновъдството. Нови модели има при всичките ни машини, каза в интервю за „АгроКомпас“ търговският директор на Елтрак България Станимир Станев. „През последните години всички производители доста често сменят моделите на машините, с които работят, и това е наложено от нуждата да се покриват все по-строгите европейски изисквания за норми на отработените газове. Caterpillar е компания, която стриктно спазва всички тези разпоредби по отношение на екологичните норми в Европа. Това диктува и смяната на моделите, което вече става много по-често, отколкото преди няколко години. През 2015 г. почти всички машини, използвани в земеделието, ще бъдат с нови модели.

Телескопичните товарачи безспорно са хит сред зърнопроизводителите в България през последните 5 години, уточни още Станимир Станев. „Доказателство за това е постоянният ръст в продажбите. От произвежданите машини 4 модела Caterpillar са насочени единствено към сектор земеделие: CAT TH 337, CAT TH 407, CAT TH 336 и CAT TH 406 С. Те имат товароподемност от 3,3 до 3,7 т и височина на повдигане до 7,3 т, съобразени са изцяло с изискванията на земеделските производители. Могат да бъдат оборудвани с различни двигатели с мощност от 100, 124 и 142 к.с., според нуждите в стопанствата. Широко приложение намират и мини челните товарачи, компактните товарачи, колесните товарачи – нисък и среден клас. Всички модели колесни челни товарачи от настоящата К серия, както и от бъдещата М серия, могат да бъдат оборудвани с удължени рамена, с хидравличен бързосменник, с трета хидравлична линия, покриващи всички изисквания за приложение в земеделския сектор. За най-тежките условия в земеделието Caterpillar също има готов отговор и произвежда специален челен товарач, така наречения AG Handler, който се отличава от стандартните машини с оптимизирани хидравлична система и трансмисия, по-голям охлаждащ блок и възможност да се поставят гуми, използвани само при земеделските дейности. Ресурсът на тази машина при най-тежките условия покрива абсолютно всички очаквания на ползвателите ѝ. Особено е подходяща за работа в животновъдството, производството на компост и все по-модерното производство на енергия от биомаса.

Всички машини стандартно могат да бъдат оборудвани със специализирани кофи с високо изсипване, ротационни кофи за силаж, с вилици и специализирани гребки за различни дейности. Това ги прави незаменим помощник в ежедневните дейности на земеделските производители.

 

Автор: Валери Станев
Целия материал четете в брой Март 2015ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Прикачният стърнищен култиватор TERRIA - една блестяща машина за модерно земеделие
Перфектни работни органи за всякакъв тип почва

СИНДЖЕНТА – ЕКСПЕРТИТЕ В СЕМЕНА!
Компанията стартира новия сезон със специализиран екип за семена

Управлявам оранжерията през телефона Инвестицията, която направих, се избива от две китки бране на домати от една реколта
Радослав Лазов, земеделски производител, гр. Благоевград

Новата серия M6002 на Кубота – подходяща, както за средни и големи стопанства, така и за животновъдни ферми
Кубота направи премиера на новата серия трактори

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg