Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 29 Февруари 2020

Февруари 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Премиера Брой: Май 2015
Фолклорният албум на Цветелина „Завръщане към корените”
13 песни, създадени с труд, страст, желание и любов към музиката, хората и Родината

Фолклорният албум на Цветелина „Завръщане към корените”

print

e-mail facebook

 Здравей! Чували сме, че раждането на всяка нова песен, селекционирането на изпълненията, издаването на албум, всичко това е свързано с много труд, творчески търсения, с много емоции и любов... и може би най-вече с вътрешно удовлетворение. Ти през каква палитра от преживявания и емоции премина, докато подготвяше своя нов албум?

На първо място, искам да благодаря за чудесното представяне и възможността да споделя с вашите читатели своя първи дългоочакван фолклорен албум.

Тази аудитория за мен е много ценна, защото през последните години, които никак не бяха лесни за всички българи, ми показваше, че когато човек е трудолюбив, има страст, желание да се бори, обича Родината си, земята и хората, няма сила и криза, която да го спре да твори, създава и преумножава. Когато притежаваш тези качества, животът ти връща стократно това, което си му дал. Благодаря на Бог, че с моята професия имах шанса да се докосна до българските земеделци, животновъди и хора от подобни браншове, в дните на заслужена за тях почивка и можехме да си попеем заедно, да поговорим за нещата от живота. Срещнах истински хора, които на дела правеха и правят нещо изключително за нашата Родина. Създадох приятелства, които са много ценни за мен и вярвам, че ще останат във времето.

Направих този дълъг увод, тъй като именно те ме вдъхновиха да издам този фолклорен албум, а някои от песните, включени в него са продиктувани именно от техните музикални желания.

От самото начало на кариерата ми исках да го направя. Издадох 100 песни и ето, че дойде моментът да се реванширам на българската фолклорна музика. Това, което ме движеше през цялото време на създаването му, са именно тези чувства и качества, които изброих по-горе – труд, страст, желание и любов към музиката, хората и Родината.

Виждам нещо общо между нас. Те сеят семена, а аз – радост. Тяхната почва е земята, а моята – сърцата и душата.

Колко песни са включени в албума, как се казва той и защо избра именно това заглавие?

Албумът се казва „Завръщане към корените”. Смятам, че именно там е скрита нашата сила. Това е и моето послание към слушателите. Вие по-добре от мен знаете колко е важен здравият корен. Песните са 13 и са изключително разнообразни, тъй като включват различни фолклорни области. Може да се каже, че мислено го подготвям цял живот.

Разкажи ни малко повече за песните, включени в него. От какви теми са вдъхновени те, какъв заряд или послание носят? Твоята логика при подреждането им в албума.

Идеята ми за „Завръщане към корените” беше да носи радост и добро настроение, което мисля, че успях да постигна на сто процента. Да се запяват, защото хората са щастливи, само когато вземат лично участие. Представям си ги как пеят с мен в колата, в къщи или на личните си празници и това ми носи предварителна награда.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Май 2015ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Горещо препоръчвам новата ни селекция
Георги Герджиков, промотър ключови клиенти на фирма Кортева

Икономически изгодни Пакетни Предложения от ФМС Агро България
Продукти, които отговарят на най-добрите земеделски практики

Кубота България награди най-добрите си дилъри за 2019 г.
За първенците е предвидено и посещение на заводите на Кубота в Япония

Може да внасяте от Нидерландия знания и технологии
Ари Фелдхайзен, земеделски съветник на Кралство Нидерландия в посолствата в София и Букурещ

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg