Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Селекция Брой: Юни 2015
Монсанто знае как да увеличи доходите от рапица
Американската компания пуска нова генерация хибриди

Монсанто знае как да увеличи доходите от рапица

print

e-mail facebook

Поредица от информационни срещи със земеделски производители на тема „Начини за увеличаване на доходността от рапичното производство“, проведе през месец май в ключови региони на страната Монсанто България. „Очакванията към нас,  като пазарен лидер, са да открием предстоящата сеитбена кампания на рапицата, заяви Николай Черкезов, генерален мениджър на Монсанто България. – Затова предприехме организирането на тези 5 срещи с производители на рапица в страната. Смятам, че по-точно е да ги наречем форуми, тъй като разглеждаме културата във всичките ѝ аспекти, коментираме пазарните условия към момента като производство, като цени, като очаквани добиви в България. В същото време разглеждаме и ключовите моменти в технологичното производство на културата и най-вече тази част, която е свързана с повишаването на добивите. Имаме и гост-лектори, които представят технологични тънкости при растителната защита на рапицата. Даваме възможност и на фермерите да споделят впечатления от своя опит.“

 „Рапицата е културата, която продаваме най-много на пазара и за нас е важно фермерите да са доволни от това, което изкарват от нея. Целта на тези срещи е да ги запознаем с новите технологии, да разберем с какви трудности се срещат и да им дадем съвети как да подобряват своето производство и да надграждат доходността си от културата“, подчерта Нели Стоянова, технически представител „Ключови клиенти“.

Монсанто наложи на българския пазар рапичните хибриди Декалб. В портфолиото на компанията впечатляващи резултати дават Clearfield хибридите ДК Иминент, ДК Имидо и ДК Импрешън. Добре работещи са ДК Ексторм, ДК Експауър, ДК Екселиум и ДК Екстек от конвенционалната технология. Към нея се числят и новите ДК Ексодус и ДК Ексепшън, който е нова генетика, качествено различна от досегашната на пазара. Това са хибриди с нова концепция, които ще усвояват азота от почвата по-бързо и по-пълно. Какво се наблюдава при новата селекция – поставени при всякакви условия, тези хибриди извличат максимума от вложените при отглеждането им средства. Много добре се разклоняват. Миналата година от тях са получени 400-450 кг/дка. Използването им е свързано с Нитратната директива, според която фермерите са притиснати да занижават азотните торови норми, посочи Николай Методиев, технически представител на Монсанто България.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юни 2015



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg