Четете онлайн списание Агрокомпас
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Понеделник, 18 Юни 2018

Юни 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Юли 2015
По гумите ще ги познаете
Всяка трета продадена гума за земеделска машина в Европа е Mitas

По гумите ще ги познаете

print

e-mail facebook

Когато търсим да закупим съвременна и модерна агротехника като трактори, комбайни, самоходни пръскачки и др., основните елементи, от които се интересуваме, са двигател, трансмисия, кабина, навесна система. Акцентът, който се поставя при производството и пазарното търсене, е върху високата производителност, икономичността, ергономичността и др. показатели, които имат пряко влияние върху ползите от машините. Неоправдано пренебрегваме гумите, които оказва се, имат много важно въздействие върху производителността, бързината и въобще върху работата на техниката. От тяхното качество зависи по-малкото утъпкване на почвата, отличното сцепление, минималното боксуване. Конкуренция има и в този бранш. Но неоспорим факт е, че все повече световни брандове трактори и зърнокомбайни са оборудвани с гуми Mitas – като Case IH, Steyr, Fendt, Valtra, New Holland, Same, Lamborghini, Laverda, Massey Ferguson и др. Защо?

Защото гарантират ниски експлоатационни разходи, поемат голямо натоварване, показват стабилност при висока скорост и отлично самопочистване. Тези показатели се постигат благодарение на факта, че гумите Mitas се произвеждат по последни технологии в бранша. В това се убедиха журналисти от Източна Европа, които по покана на чешкия производител посетиха най-новия завод на компанията в град Отроковице, където се запознаха в детайли с философията, производството, гамата продукти и амбициите на Mitas.

В пресконференцията участваха Милан Синделар, директор по продажбите, Андрю Мабин, директор маркетинг и продажби, и Йозеф Кремечек, директор на заводите в Отроковице и Злин.

В завода на компанията в Отроковице, с площ 24 000 м2 и капацитет 42 000 тона годишно, се използват най-добрите технологии в бранша, като в него са инвестирани 39,8 млн. евро. Отворил врати в началото на 2014 г., в него се произвеждат трите бранда гуми – Mitas, Cultor (икономичен клас) и Continental. Заводът е един от най-модерните в световен мащаб.

Историята на компанията започва през далечната 1930 г., когато в Прага и Злин започва производството на гуми. Към момента Mitas разполага с три фабрики в Чехия, по една в Сърбия, Словения и САЩ. Всичките ѝ заводи покриват стандарта ISO 9001:2000. Mitas произвежда гуми за земеделски и индустриални машини, както и за мотоциклети. През 2004 г. Mitas придобива подразделението на Continental за производство на гуми за земеделски машини. Оттогава до 2019 г. ще бъдат произвеждани гуми с този бранд. През 2015 г. Mitas ще произведе под брандовете Mitas и Continental повече от 63 хил. тона гуми.

 

Автор: Светла СтефановаПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Мария Иванова: Пчеларството събужда живота в мен
При катастрофата в Чернобил се излюпиха поколения пчели без крила. Оцеляха.

Сеитбата - по-приятна с Косад Семанс
Colonia CS - не просто хибрид, а обещание за успех

Ливадите изядоха „биото”
Хората, които посветиха живота си на живите храни, останаха без субсидии!

Петко Петков: Белият бизнес вече доминира
Можем да участваме в засищането на китайския пазар

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg