Четете онлайн списание Агрокомпас
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Понеделник, 19 Февруари 2018

Януари 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Юли 2015
По гумите ще ги познаете
Всяка трета продадена гума за земеделска машина в Европа е Mitas

По гумите ще ги познаете

print

e-mail facebook

Когато търсим да закупим съвременна и модерна агротехника като трактори, комбайни, самоходни пръскачки и др., основните елементи, от които се интересуваме, са двигател, трансмисия, кабина, навесна система. Акцентът, който се поставя при производството и пазарното търсене, е върху високата производителност, икономичността, ергономичността и др. показатели, които имат пряко влияние върху ползите от машините. Неоправдано пренебрегваме гумите, които оказва се, имат много важно въздействие върху производителността, бързината и въобще върху работата на техниката. От тяхното качество зависи по-малкото утъпкване на почвата, отличното сцепление, минималното боксуване. Конкуренция има и в този бранш. Но неоспорим факт е, че все повече световни брандове трактори и зърнокомбайни са оборудвани с гуми Mitas – като Case IH, Steyr, Fendt, Valtra, New Holland, Same, Lamborghini, Laverda, Massey Ferguson и др. Защо?

Защото гарантират ниски експлоатационни разходи, поемат голямо натоварване, показват стабилност при висока скорост и отлично самопочистване. Тези показатели се постигат благодарение на факта, че гумите Mitas се произвеждат по последни технологии в бранша. В това се убедиха журналисти от Източна Европа, които по покана на чешкия производител посетиха най-новия завод на компанията в град Отроковице, където се запознаха в детайли с философията, производството, гамата продукти и амбициите на Mitas.

В пресконференцията участваха Милан Синделар, директор по продажбите, Андрю Мабин, директор маркетинг и продажби, и Йозеф Кремечек, директор на заводите в Отроковице и Злин.

В завода на компанията в Отроковице, с площ 24 000 м2 и капацитет 42 000 тона годишно, се използват най-добрите технологии в бранша, като в него са инвестирани 39,8 млн. евро. Отворил врати в началото на 2014 г., в него се произвеждат трите бранда гуми – Mitas, Cultor (икономичен клас) и Continental. Заводът е един от най-модерните в световен мащаб.

Историята на компанията започва през далечната 1930 г., когато в Прага и Злин започва производството на гуми. Към момента Mitas разполага с три фабрики в Чехия, по една в Сърбия, Словения и САЩ. Всичките ѝ заводи покриват стандарта ISO 9001:2000. Mitas произвежда гуми за земеделски и индустриални машини, както и за мотоциклети. През 2004 г. Mitas придобива подразделението на Continental за производство на гуми за земеделски машини. Оттогава до 2019 г. ще бъдат произвеждани гуми с този бранд. През 2015 г. Mitas ще произведе под брандовете Mitas и Continental повече от 63 хил. тона гуми.

 

Автор: Светла СтефановаПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
В Северозапада мафия дирижира достъпа до еврофондовете
Мая Червеняшка, консултант по европроекти от Враца

Свободата да се прилага ОСП след 2020 г. ще даде възможност на икономически силните да диктуват
Магърдич Хулиян е основател и председател на Национално сдружение на малките семейни ферми и преработватели /НСМСФП/

Даниел ПЕРОБ е избран за председател на Sorghum ID
България не участва в първия Управителен съвет на междупрофесионалната организация

NIK Аcademy официално отвори врати
Първият по рода си център за обучение е в с. Изгрев

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg