Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 21 Януари 2021

Декември 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Юли 2015
В сърцето на Agronutrition – водещата компания в производството на микрогранулирани торове
Български фермери и дистрибуторски фирми – на посещение във Франция заедно със Суммит Агро

В сърцето на Agronutrition – водещата компания в производството на микрогранулирани торове

print

e-mail facebook

 По покана на френската компания Agronutrition екипът на Суммит Агро и техни клиенти посетиха три от заводите ѝ в Южна Франция. В гр. Карбон се намира фабриката за производство на течни торове, в Гроле и Лавор е локализирано производството на микрогранулирани и водоразтворими торове. Българските гости се запознаха отблизо с историята, мисията и най-новите  разработки на компанията в областта на торенето. Домакин на българската група беше Филип Жиро – гостоприемен, отзивчив и с чувство за хумор, и най-важното – агроном по професия и експерт по храненето на растенията, с 15-годишен опит в компанията.

Любопитни факти за Agronutrition

Agronutrition е част от групата De Sangosse, основана през 1926 г., с много силни позиции в нишовите пазари – с продукти за борба с голите охлюви, прилепители, родентициди, торове, биопестициди. 60 специалисти са посветени на изследователската дейност, в която се инвестират много средства. 15% от дейността на De Sangosse е в областта на храненето на растенията. Agronutrition е създадена през 1969 г., като първият продукт бил листен тор за царевица. Компанията Амiflor, основана през 1928 г., за производство на микрогранули, е закупена от Agronutrition през 2009 г. Днес бизнесът е свързан с производство и дистрибуция на течни торове, микрогранули, биостимулатори, продукти за третиране на семена, биоторове, продукти за растителна защита и биопестициди. Имат общо 8 завода в Европа, САЩ и Бразилия. 25% е пазарният дял във Франция в направлението листни торове. Произвеждат повече от 200 формулации течни торове, 500 формулации водоразтворими и NPK торове, над 20 формулации микрогранули.  Компанията прави големи инвестиции в изследователска дейност и в разработването на нови продукти. Миналата година Agronutrition е придобила турската компания за производство на торове и продукти за растителна защита Lances Link.

В завода за листни торове, който българската група посети, се произвеждат основните суровини, които се анализират. Там се изследват и готовите продукти, разработват се нови формулации, тества се смесимостта на торовете с пестициди. Продуктите се изпитват както в лабораторни, така и при контролирани условия и на полето. Създават се условия за поява на дефицити на хранителни елементи в растенията и се определят най-подходящите за практиката продукти.

 Революцията микрогранулирано торене

Акцент на посещението беше поставен на микрогранулираните торове, в чието производство Agronutrition е лидер. В завода за гранулирани торове специално внимание на гостите се обърна на инсталацията за сушене на гранулите и оразмеряването им. В 1 кг тор се съдържат 1 млн. гранули с размер от 0,5 до 1,0 мм. Следващата година в Аржентина компанията ще отвори нов завод за микрогранулирани торове. С тези две фабрики тя ще бъде най-големият производител на микрогранулирани торове в света.

 

Автор: Светла Стефанова
Целия материал четете в брой Юли 2015ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Прикачният стърнищен култиватор TERRIA - една блестяща машина за модерно земеделие
Перфектни работни органи за всякакъв тип почва

СИНДЖЕНТА – ЕКСПЕРТИТЕ В СЕМЕНА!
Компанията стартира новия сезон със специализиран екип за семена

Управлявам оранжерията през телефона Инвестицията, която направих, се избива от две китки бране на домати от една реколта
Радослав Лазов, земеделски производител, гр. Благоевград

Новата серия M6002 на Кубота – подходяща, както за средни и големи стопанства, така и за животновъдни ферми
Кубота направи премиера на новата серия трактори

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg