Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 29 Февруари 2020

Февруари 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Премиера Брой: Юли 2015
Новата серия трактори JCB 4000 Fastrac – с премиера в Прага
Те са с по-добра навесна система, ново усъвършенствано окачване, стабилност и комфорт

Новата серия трактори JCB 4000 Fastrac – с премиера в Прага

print

e-mail facebook

 Мащабна презентация на новата серия трактори JCB 4000 Fastrac се проведе край Прага. Домакин на събитието бяха дилърите на JCB в Чехия. Серия 4000 надгражда добре познатите трактори Fastrac и е изключително иновативна, като това е базирано на над 25 години опит и експертни познания в проектирането, разработката и производството на най-функционалния и удобен трактор в света.

Представените три нови модела от серията Fastrac 4000 са оборудвани с 6,6-литров шестцилиндров двигател Tier 4 Final, отговарящ на най-високите еко-изисквания и SCR технология за нисък разход на гориво. Те са с по-добра навесна система, ново усъвършенствано окачване, подходящо за висока скорост по време на работа и изцяло нова спирачна система с отлични спецификации за безопасност, стабилност и комфорт. Безстепенната трансмисия осигурява оптимално използване на мощността и въртящия момент на двигателя с плавно ускорение и доставяне на мощност при идеални скорости за всяка ситуация.

Fastrac работи бързо на полето благодарение на своето независимо активно окачване и се придвижва с висока скорост по пътищата – но вече с по-ниски обороти на двигателя.

„Едно от най-големите предимства на новите модели JCB Fastrac e двойно стабилизираното окачване на трактора, което автоматично самонивелира предния и заден мост на машината, като отчита всички данни от борд компютъра и преценява най-добрата позиция на окачването спрямо средната скорост, развита от машината, прикачния инвентар, хидравликата и т.н.“, коментира Гавин Нийт, продуктов специалист JCB Fastrac.

Изцяло новата серия Fastrac 4000 изпреварва предшественика си с по-мощна, по-усъвършенствана хидравлична система - аксиално-буталната помпа е с дебит 148 л/мин, която доставя толкова масло, колкото е необходимо според натоварването.

Триточковата система на навеса също е подобрена – тя вече разполага с 30% по-голям капацитет за повдигане, равняващ се на 8000 кг, и 20% по-голям капацитет за предния навес, равняващ се на 3500 кг. Това осигурява достатъчно мощност за работа с тежък прикачен инвентар, а в контролната система за задно прикачване са вградени амортисьори, които допълват окачването на осите и осигуряват плавно возене по време на придвижване.

Новите модели JCB Fastrac са със задвижване 4х4 и са оборудвани заводски с равни по размер предни и задни гуми,с което е постигната изключителна прецизност на движение с висока скорост и оптимално разпределение на тежестта 50:50.

„Така оборудван, тракторът е изключително производителен и има по-голям товарен капацитет. Постигнали сме иновативен резултат с под 0.5 bar налягане на гумите при влага, с което гарантираме минимално утъпкване на почвата“, добави Гавин Нийт.

 

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юли 2015ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Горещо препоръчвам новата ни селекция
Георги Герджиков, промотър ключови клиенти на фирма Кортева

Икономически изгодни Пакетни Предложения от ФМС Агро България
Продукти, които отговарят на най-добрите земеделски практики

Кубота България награди най-добрите си дилъри за 2019 г.
За първенците е предвидено и посещение на заводите на Кубота в Япония

Може да внасяте от Нидерландия знания и технологии
Ари Фелдхайзен, земеделски съветник на Кралство Нидерландия в посолствата в София и Букурещ

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg