Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Неделя, 07 Март 2021

Февруари 2021

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Премиера Брой: Юли 2015
Новата серия трактори JCB 4000 Fastrac – с премиера в Прага
Те са с по-добра навесна система, ново усъвършенствано окачване, стабилност и комфорт

Новата серия трактори JCB 4000 Fastrac – с премиера в Прага

print

e-mail facebook

 Мащабна презентация на новата серия трактори JCB 4000 Fastrac се проведе край Прага. Домакин на събитието бяха дилърите на JCB в Чехия. Серия 4000 надгражда добре познатите трактори Fastrac и е изключително иновативна, като това е базирано на над 25 години опит и експертни познания в проектирането, разработката и производството на най-функционалния и удобен трактор в света.

Представените три нови модела от серията Fastrac 4000 са оборудвани с 6,6-литров шестцилиндров двигател Tier 4 Final, отговарящ на най-високите еко-изисквания и SCR технология за нисък разход на гориво. Те са с по-добра навесна система, ново усъвършенствано окачване, подходящо за висока скорост по време на работа и изцяло нова спирачна система с отлични спецификации за безопасност, стабилност и комфорт. Безстепенната трансмисия осигурява оптимално използване на мощността и въртящия момент на двигателя с плавно ускорение и доставяне на мощност при идеални скорости за всяка ситуация.

Fastrac работи бързо на полето благодарение на своето независимо активно окачване и се придвижва с висока скорост по пътищата – но вече с по-ниски обороти на двигателя.

„Едно от най-големите предимства на новите модели JCB Fastrac e двойно стабилизираното окачване на трактора, което автоматично самонивелира предния и заден мост на машината, като отчита всички данни от борд компютъра и преценява най-добрата позиция на окачването спрямо средната скорост, развита от машината, прикачния инвентар, хидравликата и т.н.“, коментира Гавин Нийт, продуктов специалист JCB Fastrac.

Изцяло новата серия Fastrac 4000 изпреварва предшественика си с по-мощна, по-усъвършенствана хидравлична система - аксиално-буталната помпа е с дебит 148 л/мин, която доставя толкова масло, колкото е необходимо според натоварването.

Триточковата система на навеса също е подобрена – тя вече разполага с 30% по-голям капацитет за повдигане, равняващ се на 8000 кг, и 20% по-голям капацитет за предния навес, равняващ се на 3500 кг. Това осигурява достатъчно мощност за работа с тежък прикачен инвентар, а в контролната система за задно прикачване са вградени амортисьори, които допълват окачването на осите и осигуряват плавно возене по време на придвижване.

Новите модели JCB Fastrac са със задвижване 4х4 и са оборудвани заводски с равни по размер предни и задни гуми,с което е постигната изключителна прецизност на движение с висока скорост и оптимално разпределение на тежестта 50:50.

„Така оборудван, тракторът е изключително производителен и има по-голям товарен капацитет. Постигнали сме иновативен резултат с под 0.5 bar налягане на гумите при влага, с което гарантираме минимално утъпкване на почвата“, добави Гавин Нийт.

 

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юли 2015ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Какво иска един земеделец – висок добив и ниски разходи. Ние му ги гарантираме!
Х. Ахриев, управител на Лебозол България

Аксиал - ЛИДЕР в контрола на житно заплевеляване, доказала се технология в цял свят!
Аксиал е най-предпочитаният продукт за борба с житните плевели от българските земеделски производители за 2020 година!

Георги Герджиков: В близкото минало беше кошмар да контролираш плевелите
Днес имаме ефективно решение на проблема!

Иван Божанов, земеделски производител от Шумен: За да спестя разходи, преминавам към Но-Тил технологията
В новата ОСП Но-тилърите трябва да бъдат стимулирани

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg