Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 29 Февруари 2020

Февруари 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Премиера Брой: Септември 2015
200% RED
Премиери от Case IH и Väderstad

200% RED

print

e-mail facebook

На съвместно събитие в Магдебург, Германия двете световни компании в производството на трактори, комбайни и прикачен инвентар CASE IH и Väderstad представиха новите си продукти за сезон 2016. Фермерите ще могат да видят най-актуалните модели и новости от двете фирми на излоежинето Agritechnica 2015 в Хановер, което стартира на 8 ноември.

 

Väderstad ще представят два нови модела култиватори на Agritechnica 2015

 

След като Väderstad пожънаха голям успех с култиваторите OPUS, компанията продължава развитието на серията и на Agritechnica тази есен в Хановер ще представи два нови модела от нея, а именно OPUS 400 и OPUS 500.

Конструирани са на същата издръжлива метална рама, като предшествениците си, като работната дълбочина при тях достига до 40 см, а разстоянието между дисковете е 27 см, с клиърънс 80 см.

Väderstad ще представят и новия фейслифт на Väderstad Rapid A 400-800S в Хановер

Бункерът за зърно на новия модел Rapid вече е оборудван с вентилатор, който свежда до минимум праха, влизащ от полето. С новите подобрения в сериите Rapid A 400-800 S фермерите получават по-добра работна среда и могат да прекарват повече време в работа на полето, отколкото в поддръжка.

Сега вече сеялката може да бъде допълнително оборудвана с новото приспособление SeedEye. С тази система се повишава комфортът за оператора и се прецизира нормата на изсяване.

С уникалната технология фермерите могат автоматично да задават броя на семената, които искат да бъдат засети на квадратен метър, без да е необходимо да правят калибриращи тестове. SeedEye осигурява и допълнителна функционалност за контролната система на Väderstad E-Control.

Операторът има пълен контрол върху нормата на изсяване от iPad дисплей. Новото приспособление ще бъде на разположение на фермерите със сеялките Spirit R 300-400S, Rapid A 400-800S и Rapid A 600-800C от есента на 2016 г.

CASE IH – нова гама трактори и нов дизайн за CASE IH

CASE IH Optum CVX – важен момент в историята на CASE IH!

Optum CVX е новата серия трактори, която се присъединява към семейството на CASE IH. Тя беше представена в Германия и впечатли всички журналисти с агресивния си и аеродинамичен дизайн, отличното съотношение тегло към мощност, както и с добрата осигуреност за нощна работа, чрез 20 различни LED-осветление.

Повече мощност и размери, близки до тези на тракторите Puma – според CASE IH, именно това е пожелала европейската земеделска общност – и то вече е постигнато!

Новият Optum CVX е първият трактор на CASE IH с нов дизайн с нов преден капак и задна броня, плюс отличително осветление.

„Поради съвременното продуктивно земеделие в Европа, местните фермери са едни от най-взискателните клиенти в световен мащаб. Една от причините е, че отглеждането на реколтата е по-интензивно и добивите са по-високи, отколкото в повечето други региони, като същевременно метеорологичните условия често ограничават наличните времеви прозорци за работа на полето. Следователно, справянето с дадена задача с максимална производителност, ефективност и надеждност е това, за което Optum CVX е проектиран“, каза Андреас Клаузер, президент на CASE IH.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Септември 2015ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Горещо препоръчвам новата ни селекция
Георги Герджиков, промотър ключови клиенти на фирма Кортева

Икономически изгодни Пакетни Предложения от ФМС Агро България
Продукти, които отговарят на най-добрите земеделски практики

Кубота България награди най-добрите си дилъри за 2019 г.
За първенците е предвидено и посещение на заводите на Кубота в Япония

Може да внасяте от Нидерландия знания и технологии
Ари Фелдхайзен, земеделски съветник на Кралство Нидерландия в посолствата в София и Букурещ

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg