Четете онлайн списание Агрокомпас
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Сряда, 22 Ноември 2017

Ноември 2017

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Премиера Брой: Септември 2015
200% RED
Премиери от Case IH и Väderstad

200% RED

print

e-mail facebook

На съвместно събитие в Магдебург, Германия двете световни компании в производството на трактори, комбайни и прикачен инвентар CASE IH и Väderstad представиха новите си продукти за сезон 2016. Фермерите ще могат да видят най-актуалните модели и новости от двете фирми на излоежинето Agritechnica 2015 в Хановер, което стартира на 8 ноември.

 

Väderstad ще представят два нови модела култиватори на Agritechnica 2015

 

След като Väderstad пожънаха голям успех с култиваторите OPUS, компанията продължава развитието на серията и на Agritechnica тази есен в Хановер ще представи два нови модела от нея, а именно OPUS 400 и OPUS 500.

Конструирани са на същата издръжлива метална рама, като предшествениците си, като работната дълбочина при тях достига до 40 см, а разстоянието между дисковете е 27 см, с клиърънс 80 см.

Väderstad ще представят и новия фейслифт на Väderstad Rapid A 400-800S в Хановер

Бункерът за зърно на новия модел Rapid вече е оборудван с вентилатор, който свежда до минимум праха, влизащ от полето. С новите подобрения в сериите Rapid A 400-800 S фермерите получават по-добра работна среда и могат да прекарват повече време в работа на полето, отколкото в поддръжка.

Сега вече сеялката може да бъде допълнително оборудвана с новото приспособление SeedEye. С тази система се повишава комфортът за оператора и се прецизира нормата на изсяване.

С уникалната технология фермерите могат автоматично да задават броя на семената, които искат да бъдат засети на квадратен метър, без да е необходимо да правят калибриращи тестове. SeedEye осигурява и допълнителна функционалност за контролната система на Väderstad E-Control.

Операторът има пълен контрол върху нормата на изсяване от iPad дисплей. Новото приспособление ще бъде на разположение на фермерите със сеялките Spirit R 300-400S, Rapid A 400-800S и Rapid A 600-800C от есента на 2016 г.

CASE IH – нова гама трактори и нов дизайн за CASE IH

CASE IH Optum CVX – важен момент в историята на CASE IH!

Optum CVX е новата серия трактори, която се присъединява към семейството на CASE IH. Тя беше представена в Германия и впечатли всички журналисти с агресивния си и аеродинамичен дизайн, отличното съотношение тегло към мощност, както и с добрата осигуреност за нощна работа, чрез 20 различни LED-осветление.

Повече мощност и размери, близки до тези на тракторите Puma – според CASE IH, именно това е пожелала европейската земеделска общност – и то вече е постигнато!

Новият Optum CVX е първият трактор на CASE IH с нов дизайн с нов преден капак и задна броня, плюс отличително осветление.

„Поради съвременното продуктивно земеделие в Европа, местните фермери са едни от най-взискателните клиенти в световен мащаб. Една от причините е, че отглеждането на реколтата е по-интензивно и добивите са по-високи, отколкото в повечето други региони, като същевременно метеорологичните условия често ограничават наличните времеви прозорци за работа на полето. Следователно, справянето с дадена задача с максимална производителност, ефективност и надеждност е това, за което Optum CVX е проектиран“, каза Андреас Клаузер, президент на CASE IH.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Септември 2015ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Най-голямото бизнес събитие в София - Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и Сихре
Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център

Увеличение на заплатите - равно на нула
С 2 млн. лв. са увеличени парите за Напоителни системи за защита на вредното въздействие на водите

Който замръсява подпочвените води, ще плаща за почистване
Невена Петрова - директор Дирекция „Продукти за растителна защита, активни вещества, антидоти и синергисти“, ЦОРХВ

Една топлина с различни лица
Удивителни истории

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg