Четете онлайн списание Агрокомпас
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Петък, 23 Февруари 2018

Февруари 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Растителна защита Брой: Септември 2015
Ариста Лайфсайънс с обновена и обогатена листа от ПРЗ на българския пазар
Компанията представи актуалните си ПРЗ на семинар в Поморие

Ариста Лайфсайънс с обновена и обогатена листа от ПРЗ на българския пазар

print

e-mail facebook

Висококачествени продукти – нови и доказани – това предлага новосформираната компания Ариста Лайфсайънс. Заедно с дистрибуторите си тя проведе семинар в Поморие, на който представи предложенията си за есенната кампания по обеззаразяване на семена от пшеница и ечемик и ПРЗ за рапица.

Новата компания е сбор от три мултинационални компании, работещи в областта на РЗ – Кемтура, Агрифар и Ариста. Трите фирми бяха закупени от американската корпорация Платформ Кемикълс, която има амбиции за развитие в областта на агрохимията. „Ентусиазмът на екипа ни е огромен“, подчерта ръководителят на Ариста Лайфсайънс за България Петко Иванов. Той представи амбициозните им планове за следващите няколко години, които включват налагане на съществуващата продуктова листа и включване на препарати за биоземеделието. „Предстои да развием едно съвсем ново направление – биопестицидите. В следващите години задачата ни ще е доставка на биоинсектициди и биофунгициди. Да не забравяме, че имаме и биостимулатори в този сегмент. Очакваме значителен набор от много интересни фунгициди, включително и в житни култури“, допълни Петко Иванов.

Компанията вече се е наложила с няколко безспорни продукта на българския пазар. Едни от тях са сериите Ранкона – обеззаразители на семена от пшеница и ечемик. Формулацията им е микроемулсия и не се утаява даже и без разбъркване. „Високото качество и конкурентната цена поставят Ранкона сред хитовите продукти на пазара. Удовлетворени сме от факта, че все повече производители избират Ранкона за обеззаразител на семената си за посев“, заяви Димитър Димитров, мениджър продажби в Ариста Лайфсайънс България.

Водещ обеззаразител на пазара и до днес си остава Витавакс. „Витавакс е златен стандарт в обеззаразяването и дългогодишната практика показва, че всички обеззаразители на семена искат да се състезават с него. Витавакс освен че покрива всички нормативи, се развива постоянно. Тристранният му механизъм на действие го прави ефективен срещу патогените, действа и като стимулатор на растежа, който гарантира равномерно поникване и здрави посеви, без опасност от резистентност“, припомни Христо Атанасов, технически мениджър в Ариста Лайфсайънс България.

Силата на Ариста при хербицидите е Пантера за борба срещу самосевки от житни култури в рапица и балур в слънчоглед. Новост в обединената листа за компанията е инсектицидът Нуреле Д, регистриран за борба с всички неприятели по рапицата.

 

Автор: Списание АгроКомпасПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Оковите, които пречеха на ССА, падат
Васил Николов, председател на ССА

KWS е свободна от корпоративни интереси
Петко Василев, управител на KWS България

Кубота България с нови модели машини и нови амбиции за 2018-та
Компанията проведе годишна среща с дилърите си

Да възродим българското животновъдство
Новата мисия на Косад Семанс България

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg