Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Сряда, 20 Юни 2018

Юни 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Октомври 2015
Kverneland представи нови сеялки, плугове и торачки за сезон 2016
Иновациите включват още по-висока прецизност и електронно управление на машините

Kverneland представи нови сеялки, плугове и торачки за сезон 2016

print

e-mail facebook

Тайтън Машинъри България, официален вносител на престижната марка Kverneland, има с какво да изненада българските земеделци за сезон 2016. Компанията е подготвила премиера на нови модели сеялки, плугове и торачки от ново поколение. Машините са с особен акцент върху прилагането на иновационен софтуер, който прави работата на полето по-бърза, прецизна и печеливша.

На полева презентация край Прага, Чехия, Kverneland Group показа пред аграрни журналисти най-новите си машини, които ще имат официална премиера на Агритехника 2015 в Германия.

Kverneland Accord U-drill 6000 Plus – прецизна сеитба при висока скорост!

Новата 6-метрова пневматична сеялка за слети култури Kverneland Accord U-drill 6000 Plus освен с впечатляващо красив външен вид е специално разработена за нуждите на зърнопроизводителите в Източна Европа, като е съобразена с почвените и климатични условия в тези страни, включително и в България. Тя е оборудвана със система за торовнасяне по време на сеитбата. Капацитетът на бункера за семена е повишен до 4 200 литра, а бункерът за тор има капацитет до 400 кг/ха при сеитбена скорост от 15 км/ч. Освен това има опция торовнасянето да бъде извършвано както между редовете, така и торът да бъде положен директно в семенното легло. Новият дизайн на сеялката позволява бърза и прецизна работа до 18 км/ч. Нормата на изсяване и торене се контролира изцяло електронно чрез ISOBUS терминал.

Kverneland Accord Optima V – хидравлична смяна на броя редове и междуредието

Добре познатата редова сеялка на българския пазар Kverneland Accord Optima V вече е с изцяло нова хидравлично-телескопична рама, която я прави много по-маневрена и позволява на фермерите бързо да сменят широчината между редовете от 30 до 80 см. Така например, от 7-редова тя лесно може да се превърне в 6-редова сеялка. Ако фермерът сее соя на 7 реда при междуредие от 60 см, с новото хидравлично повдигане на средния изсяващ модул сеялката бързо се адаптира за сеитба на царевица. Буквално за минути тя става 6-редова и позволява изсяване на междуредие 75 или 80 см. В допълнение, новите модели сеялки Kverneland могат да бъдат оборудвани с изсяваща секция Optima HD row, която има обем на бункера 55 л и натиск на притъпкващото колело при изсяване до 129 кг, което може да се увеличи опционално с допълнителни 100 кг.

 

 

Автор: Списание АгроКомпасПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Мария Иванова: Пчеларството събужда живота в мен
При катастрофата в Чернобил се излюпиха поколения пчели без крила. Оцеляха.

Сеитбата - по-приятна с Косад Семанс
Colonia CS - не просто хибрид, а обещание за успех

Ливадите изядоха „биото”
Хората, които посветиха живота си на живите храни, останаха без субсидии!

Петко Петков: Белият бизнес вече доминира
Можем да участваме в засищането на китайския пазар

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg