Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 21 Януари 2021

Декември 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Ноември 2015
Хибридът SIRTAKI CS – новият хит при рапицата на Косад Семанс
Уикенд на гръцкия остров Тасос за фермери, избрали новата селекция

Хибридът SIRTAKI CS – новият хит при рапицата на Косад Семанс

print

e-mail facebook

Новият рапичен хибрид SIRTAKI CS на френската компания Косад Семанс набира все по-голяма популярност сред земеделските производители от Силистренска област. През тази есен Веселина Маринова от гр. Дулово за първи път сее 1000 дка от него. Сеитбата е извършена на 25 август.

„В момента рапицата е в перфектно състояние, развива се много добре, растенията са с много добър хабитус и се надяваме да изкараме отлични добиви, имайки предвид потенциала на хибрида. Колеги са сели през миналата година точно тази рапица и са отчели много добри показатели. През тази година закупихме по-малки количества, за да проследим как ще се развие и какво ще покаже. Ако трябва да бъдем честни, бяхме се изплашили, че няма да можем да сеем рапица. В последния момент през август заваля дъжд и успяхме да засеем в срок. Така рапицата имаше възможност да се развие много добре. Напръскахме с инсектицид заради неприятели, с хербицид заради житните плевели, направихме третиране срещу болести и с растежен регулатор, за да се потисне развитието на надземната маса и да презимува добре. Ние ползвахме царевица, слънчоглед и люцерна на Косад Семанс, за първа година сеем тяхна рапица и се надявам, че няма да е последна“, заяви Веселина Маринова. Фермерката е управител на фирма „Бояна агро“ ЕООД в град Дулово. От 18 години търгува със семена в региона на Силистренска област. За да се увери в качеството на продуктите, които предлага, тя ги изпитва върху собствени обработваеми площи от 10 000 дка. Едва при доказани добри резултати новите семена или препарати вече се предлагат на клиентите.

 „Много добре работим с екипа на Косад Семанс. Познаваме се от дълги години с регионалните представители. Бързо идват доставките, имаме си взаимно доверие, разчитаме на професионализма им, доволни сме“, заяви още Веселина Маринова.

Тъй като новият хибрид рапица носи името SIRTAKI CS, от Косад Семанс подготвиха невероятна изненада за земеделските производители. Фермерите, които се довериха на тази генетика и закупиха най-малко 20 торби семена от хибрида, получиха възможност да танцуват истинско сиртаки в съседна Гърция.

„Това беше едно вълнуващо пътуване. Групата беше много добра, забавлявахме сме, повеселихме се, разходихме се, танцувахме сиртаки. Като цяло много сме доволни“, разказа Веселина.

 

Автор: Галина Недкова
Целия материал четете в брой Ноември 2015ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Прикачният стърнищен култиватор TERRIA - една блестяща машина за модерно земеделие
Перфектни работни органи за всякакъв тип почва

СИНДЖЕНТА – ЕКСПЕРТИТЕ В СЕМЕНА!
Компанията стартира новия сезон със специализиран екип за семена

Управлявам оранжерията през телефона Инвестицията, която направих, се избива от две китки бране на домати от една реколта
Радослав Лазов, земеделски производител, гр. Благоевград

Новата серия M6002 на Кубота – подходяща, както за средни и големи стопанства, така и за животновъдни ферми
Кубота направи премиера на новата серия трактори

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg