Четете онлайн списание Агрокомпас
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Понеделник, 18 Юни 2018

Юни 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Селекция Брой: Юли 2016
Фирма Пестицид: Доверието ражда успеха
От 900 до 1100 кг/дка очакват земеделски производители от сортове пшеница

Фирма Пестицид: Доверието ражда успеха

print

e-mail facebook

Традиция и съвременност съчетават философията и подхода на фирма Пестицид към съвременното земеделие. Една от най-динамично развиващите се компании у нас предлага широка гама продукти и услуги за модерните фермери.

Пестицид е специализирана в производството на семена. Притежава единственото в страната оборудване на европейско ниво за подготовка на посевен материал. На високо ниво е дейността ѝ по размножаване на много сортове, притежание на световноизвестни фирми. В портфолиото на фирмата са включени сортове фуражна и хлебна пшеница и един сорт твърда пшеница, който е предназначен най-вече за района на Южна България.

Хит сред земеделските производители са 6 сорта пшеница: утвърдените Неда и Мадара и новите попълнения Автоном, Силуан, Нимфодора и Себастиана. Пет от тях са собственост на Пестицид. „Надяваме се да заемат огромен дял в производството на пшеница в България, защото са изключително високодобивни и устойчиви на болести и климатичен стрес“, подчерта Пламен Петров, търговски представител на Пестицид за Централна Северна България.

„Фирма Пестицид е еталон в зърнопроизводството. Това, което наблюдавам, е особеният интерес към сортовете пшеница Мадара, Неда и Силуан. Хит обаче е Автоном – осилеста форма, която е силно издръжлива на стрес и дава високи добиви“, смята проф. Димитър Русев, консултант на фирма Пестицид.

Компанията разполага с около 20 демонстрационни полета в цялата страна, едно от тях се намира в гр. Кнежа. Мястото е показателно за устойчивостта на сортовете, като тези от тях, които покажат добри резултати, в условия на силно засушаване и критично високи температури, означава, че са приложими навсякъде в страната. Тази година добивите са между 700-750 кг/дка в масови полета. В района на Бръшлен от сортовете Реципрок и Аеробик добивите са над 900 кг/дка, а от новия сорт Автоном резултатите са 1 100 кг/дка. Пламен Петров подчерта, че семената, предлагани от Пестицид, са обеззаразени и готови за сеитба.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юли 2016ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Мария Иванова: Пчеларството събужда живота в мен
При катастрофата в Чернобил се излюпиха поколения пчели без крила. Оцеляха.

Сеитбата - по-приятна с Косад Семанс
Colonia CS - не просто хибрид, а обещание за успех

Ливадите изядоха „биото”
Хората, които посветиха живота си на живите храни, останаха без субсидии!

Петко Петков: Белият бизнес вече доминира
Можем да участваме в засищането на китайския пазар

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg