Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Август 2016
DEUTZ-FAHR показа „Бъдещото на земеделието“ в Дрезден
Следващото поколение трактори от сериите 6-та и 7-ма - във фокуса на събитието

DEUTZ-FAHR показа „Бъдещото на земеделието“ в Дрезден

print

e-mail facebook

 

В началото на юли красивият исторически германски град Дрезден стана домакин на емблематично събитие в земеделския сектор - един от най-разпознаваемите брандове DEUTZ-FAHR представи своя високотехнологичен поглед за бъдещето на земеделието. Това стана на мащабно събитие, в присъствието на около 1000 партньори и повече от 110 журналисти от 28 страни /включително и от България/. В рамките на три дни гостите имаха възможността да разгледат пълната гама трактори от 35 до 340 к.с. на DEUTZ-FAHR, комбайни от 250 до 395 к.с., телехендлери, силажокомбайни, съвременни системи за прецизно земеделие.

DEUTZ-FAHR представи последните иновации в индустрията, вложени в тракторите от новите серии 6-та и 7-ма

Това са модерен и компактен дизайн, изключителен комфорт и първокласни технологии във всички аспекти. Машините са оборудвани с новия двигател Deutz 6.1 Етап 4, който предлага по-висок въртящ момент и в същото време намалява разхода на гориво и Ad Blue с 5%, в сравнение с предишните модели.

 

Шеста серия включва 12 модела, вариращи от 156 до 226 к.с. Най-отличителната черта на новата серия е концепцията за трансмисията. Тя може да бъде механична, роботизирана или променлива. Земеделските производители и предприемачи могат да избират нивото на превключване на предавките, което те искат. То се извършва на ново равнище: благодарение на интелигентното адаптивно управление на скоростната кутия, тракторът се приспособява към оператора. Всички типове трансмисии достигат 40 или 50 км/ч максимална скорост на по-ниски обороти на двигателя, като по този начин се спестява гориво. Всички предавки са лесни за работа, лесни за програмиране и лесни за наблюдение чрез дисплея на бордовото табло. 6-та серия предлага първокласен комфорт на кабината. Тя може да бъде фабрично оборудвана с най-модерна технология за прецизно земеделие, а дизайнът носи уникалните черти на студио Джуджаро.

 

 

7-ма серия включва два модела (226 и 246 конски сили), осигуряващи най-добрата немска технология за по-висока производителност. Серията е върхово постижение на изключително новаторски и интелигентни технологии за трактори направена в Германия – както на полето, така и на пътя. Друга уникална функция в този клас трактори е интелигентната, адаптивна система за окачване на предната ос. Това гарантира максимална стабилност и сцепление на пътя при дърпане на тежки товари, както и при оран в полето. Иновативната спирачна система гарантира стабилност и безопасност по време на транспортните операции. Новата Серия 7 е единственият стандарт при тракторите, който е оборудван с високопроизводителни дискови спирачки на предната ос. В комбинация с допълнителната спирачна система, това осигурява максимална спирачна ефективност при лек натиск върху педала. Дизайнът на трактора от 7-ма сеиря също е дело на емблематичното студио Джуджаро.

 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg