Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Понеделник, 19 Ноември 2018

Октомври 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Селекция Брой: Февруари 2017
Ексклузивно от Булагро – топ слънчогледов хибрид за новия сезон
Дженова – водещ продукт в Клиърфийлд технологията

Ексклузивно от Булагро – топ слънчогледов хибрид за новия сезон

print

e-mail facebook

Производителите на слънчоглед имат на разположение изпробвана генетика, която ще им даде спокойствие и увереност, че ще получат добри резултати, независимо какви изненади са подготвили пролетта и лятото на 2017-та година.

Ексклузивното предложение идва от фирма Булагро, вносител на слънчогледовия хибрид Дженова от селекцията на Косад Семанс.

Дженова е френска високодобивна Клиърфийлд селекция от ново поколение. Макар и едва от миналата година на пазара, той много бързо спечели доверието и на най-претенциозните земеделци.

„Експертизата и практиката са важни, твърди управителят на Булагро. Онова, което предлагаме първи, ние го изпитваме на нашите полета. Ако става, ако сме доволни, означава, че може да го предложим на нашите партньори. Така доверието е взаимно“, твърди един от най-успешните бизнесмени в българското земеделие Христофор Бунарджиев.

Така Дженова зае своето място на немалко декари обработваема земя. Тъкмо появил се на българския пазар, хибридът става част и от производството на Георги Таров. Той е поредният земеделски производител, който споделя положителни впечатления за него. „Тази година екстремните климатични условия подложиха хибридите на сериозни изпитания – имахме около 90 дни суша. Дженова изпробвах за първи път на около 20% от площите си или 1000 дка, и съм щастлив да заявя, че той се представи най-добре от абсолютно всички слънчогледови хибриди на моите полета. За него съм полагал същите грижи, като при всички останали, но в тази суша той наистина показа много добри резултати. При всички слънчогледи използвах микрогранулиран тор от Булагро и всички посеви тръгнаха много добре, но специално Дженова вървеше много мощно и винаги ги изпреварваше. Видимо си личеше, че стъблата бяха по-дебели и листата - по-големи, питата беше по-едра и цялата озърнена, въпреки сушата. Наложи се пръскане с хербицид, което Дженова понесе без стрес и растенията се реколтираха много добре. 340 кг/дка беше средният добив от Дженова, което е абсолютно отличен резултат за тази година. За сравнение, най-високият добив сред всички останали хибриди беше 290 кг/дка. Oтчетохме и 46% масленост, което доведе до допълнителни бонуси от компаниите, които го изкупиха.“

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Февруари 2017ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Може да има три тавана на плащанията
Явор Гечев, председател на Националния съюз на земеделските кооперации в България

FOAM – 70% от ОСП да е за екология
Субсидиите да са за фермери, които доставят обществени блага, искат биоземеделците в ЕС

Екипът на Пионер: Това, което публикуваме като резултати, е доказано на полето
Добиви от царевицата от 1250 до близо 1600 кг/дка край с. Златна ливада

Интелигентният New Holland BRAUD 9070 L в действие
Машината може да обере между 30-40 декара грозде на ден

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg