Четете онлайн списание Агрокомпас
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Четвъртък, 23 Ноември 2017

Ноември 2017

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Растителна защита Брой: Април 2017
Вашият успех е и наш успех
Габор Равицки, мениджър на Байер България, дивизия Кроп Сайанс

Вашият успех е и наш успех

print

e-mail facebook

Байер Кроп Сайанс събра в Правец повече от 300 земеделски производители на семинар, на който представи новите си продукти и промоционални пакети. Форумът беше открит от мениджъра на компанията за България Габор Равицки, който приветства гостите с добре дошли, като отбеляза, че Байер традиционно работи за развитие на иновациите в земеделието. „Благодарение на иновациите имаме много сериозен отпечатък в българското земеделие. Ние сме един от лидерите на този пазар. Проучване казва, че всеки един от трима фермери използва продуктите на Байер и ние сме много признателни. Това е много голям успех и в същото време - голяма отговорност. За нашата компания е ясно, че вашият успех е и наш успех“, допълни Габор Равицки.

Новият фунгицид в житни култури Авиатор Xpro

След поредни успешни години за Байер с множество много силни продукти в житни култури компанията представя тази година новия си фунгицид Авиатор Xpro, който е без аналог на българския пазар, заяви търговският мениджър Жечо Мурзов. Той уточни, че продуктът е част от X-pro фунгицидите, които съдържат най-иновативните активни вещества с най-иновативната формулация - протиоконазол и биксафен. Предимствата на Авиатор са, че има широк спектър на контролирани болести – жълта и кафява ръжда, септория, брашнеста мана. Освен това е с много по-дълго последействие в сравнение с останалите подобни продукти на българския пазар. Друго интересно за него е, че дава физиологичен зелен ефект, като помага в ситуации на неблагоприятни климатични условия. Допълнителните му екстри са, че може да се ползва с по-малък работен разтвор, като например 10 л/дка. Във формулацията му има прилепители и омокрители, което означава, че може да се ползва и рано сутрин, когато има роса. Продуктът прониква бързо и ефективността му не се повлиява дори от паднал дъжд 15 минути след третирането. 

Серон – растежен регулатор за житни култури

Байер излиза и с нов продукт при растежните регулатори. Серон скъсява междувъзлията и предотвратява полягането на житните култури. Препоръката е той да бъде използван самостоятелно. Серон може да се прилага както в пшеница, така и в ечемик, а също така той може да бъде използван до фаза флагов лист.

Технологии на Байер за опазване на царевица

Основен акцент в технологията на Байер за отглеждане на царевица е Капрено, който съдържа активното вещество на Лаудис и Аденго. Капрено е комплексно решение за контрол на житни и широколистни плевели, в това число лобода, технологични самосевки от слънчоглед, къпина, поветицаповитица, кокоше просо, кощрява и потискащо действие на балур от семена и потискащо действие на балур от коренища.

 

Автор: Диана АлександроваПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Най-голямото бизнес събитие в София - Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и Сихре
Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център

Увеличение на заплатите - равно на нула
С 2 млн. лв. са увеличени парите за Напоителни системи за защита на вредното въздействие на водите

Който замръсява подпочвените води, ще плаща за почистване
Невена Петрова - директор Дирекция „Продукти за растителна защита, активни вещества, антидоти и синергисти“, ЦОРХВ

Една топлина с различни лица
Удивителни истории

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg