Четете онлайн списание Агрокомпас
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Вторник, 22 Май 2018

Май 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Май 2017
Торовете Лебозол: германско качество, експертност, нови технологии
Заводът на компанията се намира в германския град Зембах

Торовете Лебозол: германско качество, експертност, нови технологии

print

e-mail facebook

 

Лебозол е емблематично име за българското земеделие. Тези формулирани торове са точното решение за хранене на растенията и за засилване на защитните им сили срещу стресови фактори. Продуктите се произвеждат в завод в германския град Зембах, където се намира и лаборатория за контрол на качеството, цех за опаковане, склад, логистичен център. „Нашата компания е специализирана в производството на формулирани листни торове вече в продължение на 28 години. Ние инвестирахме доста средства в производството през последните 10 години,“ заяви Рене Вердаасдонк, собственик и управляващ директор на Лебозол.

В момента с марката Лебозол се произвеждат над 50 продукта: течни торове за листно хранене, растителни подсилващи средства, добавки и подобрители на средствата за растителна защита. „Стартирали сме с производството с продукта Аминозол. Той е богат на аминокиселини и помага на растенията да се справят със стресовите ситуации на полето. Дори след 28 години търсенето му расте, защото това е един евъргрийн и ние продължаваме да го развиваме. Винаги имаме нови идеи, нови формулации и технологии, съобразяваме се с промените в земеделието и климата. Сигурни сме, че инвестираме по правилния начин“, допълни още Рене Вердаасдонк.

Годишният обем на производство на завода в Зембах е около 10 млн. литра. В него работят около 70 човека - 10 от тях са агрономи, останалите са ангажирани в производството, логистиката, маркетинга. Продукцията се реализира за германския пазар, а износ се осъществява в повече от 20 страни в Европа и извън нея.

Лабораторията заема важна част от технологичния процес. В нея се извършва качествен контрол на продуктите, анализира се съдържанието на елементите, pH, плътността, вискозитета. Правят се тестове за смесимост на продуктите Лебозол с препарати за растителна защита. Изследват се всички суровини, проверява се качеството на формулациите, след това се правят опити на полето. 5-7% от персонала на завода е ангажиран с проверката качеството на готовите продукти.

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Май 2017ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Цялостна растителнозащитна технология за лозарите и овощарите от БАСФ
На семинар в Бургас компанията презентира новите си продукти

Автомобили за... настроение
София Франс Ауто предлага PIAGGIO COMMERCIAL VEHICLES у нас

КАН Генезис - отличен гранулиран тор за основно почвено торене на есенни и пролетни култури
Това е най-ефикасният азотен тор за неутрални и кисели почви

Международни дни на полето от 5 до 7 юни
Аграрният университет и DLG Селскостопанско общество събират агросектора в Пловдив

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg