Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Инвестиции Брой: Май 2017
Sky Protect - мрежите за селско стопанство
Компанията предлага богато портфолио от мрежи против градушка, вятър, насекоми, за сянка, огради за градинарство и строителство

Sky Protect - мрежите за селско стопанство

print

e-mail facebook

 

Скай Протект е ексклузивен представител на италианска компания с над 30-годишен опит в производството на мрежи за селското стопанство и строителството. Портфолиото включва мрежи против градушка, за сянка, против вятър или насекоми, мрежи за огради и фолиа против дъжд. Предлагат се също така различни видове мрежи и покрития, които могат да се използват в градинарството и строителството. Екипът на Скай Протект има дългогодишен опит в проектирането и изграждането на различни видове конструкции за мрежи. Високо е качеството на обслужване и на самия продукт.

Една такава конструкция се изгражда в момента в Кюстендилско. В биоградина с череши на площ от 130 дка се прави конструкция от фолиа против дъжд. Черешите са в активна фаза на цъфтеж. Именно това е времето, в което овошките са изключително уязвими на климатичните аномалии - най-вече вредните дъждове, вятър и слънчеви лъчи. Управителят на Скай Протект Тодор Стоянов споделя етапите на изграждане на конструкцията. Започва се от поставянето на дървени колове, след което се опъват стоманените въжета, а най-накрая се поставят фолиата против дъжд. Те са прозрачни, за да може светлината безпроблемно да достига до дръвчетата. Засенчването е около 20-23%. Различните мрежи варират в зависимост от плътността си. Всички видове са UV-стабилизирани. Фолиата предпазват и от изгаряне на нежната повърхност на черешите.

Фолиото против дъжд се използва за предотвратяване на разцепване на плодовете, причинено от дъждовете по време на зреене на черешите, също така за ранно или късно узряване на дребни плодове и десертно грозде. Целта е намаляване на щетите от евентуална слана - най-големият враг на овошките. Покривната система от фолио против дъжд се използва предимно на открити пространства, за да предпазва от вятъра и за да благоприятства въздушния обмен.

Компанията предоставя още различни аксесоари за всичките видове системи, сред които кукички, еластични въжета, пръстени и скоби. Фолиото против дъжд се прибира след като плодовете бъдат обрани, за да презимува, след което през пролетта отново се разпъва. Съоръжението не пречи за обработките на черешите, както и на беритбата, дори предпазва работниците при валеж в кампания.

Градината в Кюстендилско е интензивна, с гъсто засадени дръвчета. Сортовете са шест и се отглеждат по биологичен начин. Градината е собственост на Васил Мазнев от Кюстендил, а плодовете се реализират като сушени с костилка или без, напълно натурални без консерванти и добавена захар. Черешите се продават и за прясна консумация - плодовете се отглеждат по биологичен начин, което гарантира високите им качества.

 

Автор: Мирела Спасова
Целия материал четете в брой Май 2017



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg