Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 07 Юли 2022

Юни 2022

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Празници Брой: Юни 2017
Клиентът е водещата сила в нашето развитие
Инж. Рашид Узунов, зам.-изпълнителен директор на Раломекс АД

 Клиентът е водещата сила в нашето развитие

print

e-mail facebook

Г-н Узунов, фирма Раломекс тази година ще отбележи рождения си ден под мотото „ 40+“. Една сериозна годишнина и повод за равносметка. Как оценявате развитието на компанията?

Всяка кръгла годишнина е повод за историческа равносметка, за припомняне на началото и преодолените трудности, за изминатия път и оптимизъм за бъдещето.
Дълъг и труден е 40+ годишният път на акционерно дружество Раломекс, изминат от неговото основаване до днес.

Фирмата е създадена през далечната 1976 г. със заповед на Министъра на земеделието и хранителната промишленост, считано от 01.01.1976 г., с която са определени терен и сгради от тогавашната хидромелиоративна станция в гр. Завет за създаването на машиностроителен завод, на основата на промишлената дейност на хидромелиоративната станция. Започва дейност с 240 души персонал. Впоследствие от завода за малки трактори в гр. Русе се приемат за монтаж плугове – навесни с корпус 25 см и прикачни с корпус 30 см. Малко по-късно започва и производството на тракторни валяци, прехвърлено производство от машиностроителен завод „Карнобатска комуна”. През годините заводът непрекъснато се разширява – изграждат се различни видове цехове, необходими за едно машиностроително производство. Интересното е, че през тези години в завода е била изградена автоматизирана линия за монтаж на плугове за най-разпространения тогава трактор ДТ-75, което е и доказателство за съществуващата голяма инициативност и иновативност на тогавашното ръководство.

40 години не са много, но не са и малко. Това е  период, в който фирмата минава през различни трансформации с настъпване на промените. От своето създаване до сега фирмата е имала четирима директори. Настоящият е инж. Мехмед Узунов. За нас е гордост, че през всичките години на прехода фирмата успя да запази предмета си на дейност, а именно производство на почвообработващи машини.

Днес ние се гордеем, че имаме в портфолиото си над 300 вида изделия, които покриват различни групи – плугове, култиватори, дискови брани, разрохквачи, валяци, пръскачки, както и така модерните вече стърнищни култиватори и специализирани машини. Самият факт, че преди 2 години успяхме да получим регистрация на наше изобретение – комбиниран плуг за почвообработка, е доказателство за развитието на компанията в правилната посока.

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юни 2017ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
„Лев Инс“ с улеснение при сключване на земеделски застраховки
Компанията успява да се справи във всякакви ситуации, дори и при най-тежките застрахователни събития

Посевите на Манара – здрави растения, висока братимост, изравнени братя, широк флагов лист, силен восъчен налеп и очаквания за добър добив
Защо да изберем италианската селекция при пшеница и партньорство със Сембодиа?

UPL с премиерно участие на БАТА АГРО 2022
От тази година - богата гама семена за пролетни и есенни култури

Наука и практика заедно за No-Till в България
Проект по подмярка 16.1 на ПРСР 2014-2020 г. цели разработване на иновационна система за вземане на решения при консервационно земеделие

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg