Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Вторник, 23 Април 2019

Април 2019

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Браншове Брой: Юни 2017
Тридневно шоу за любителите на тежкотоварните автомобили
Летище Лесново събра 55 изложители и 130 бранда

Тридневно шоу за любителите на тежкотоварните автомобили

print

e-mail facebook

Най-новото от света на тежкотоварната автомобилна индустрия показаха на международното изложение за товарни автомобили. Летище Лесново край София прие най-добрите машини на 55-ма изложители, представящи повече от 130 бранда. Повече от 4000 души присъстваха на Truck Expo 2017 от 1 до 3 юни. Тридневното шоу, организирано от Асоциацията на автомобилните производители, представи най-доброто от световната тежка и лекотоварна автомобилна индустрия върху площ от 10 000 кв. м. Присъства цялата палитра от продукти и услуги в сектора - камиони, автобуси, ремаркета и полуремаркета, оборудване и екипировка, резервни части, гуми, масла и застрахователни компании. За седма поредна година най-новото и модерното от света на транспорта се показа у нас с най-важната цел - посетителите да бъдат запознати с тенденциите. Повече от 20 бяха премиерите за България и световните дебюти на изложението. Конструирането на автомобили е все по-насочено към икономия на горивото, пестене на вредните емисии в атмосферата, както и доставяне на комфорт при пътуване на водача и пътниците.

„Ние сме много доволни от резултатите на Truck Expo. Ревизираният подход тази година позволи на всички присъстващи да видят повече експонати от целия товарен сектор и пълната палитра от продукти и услуги, събрани на едно място“, каза ръководителят на секция „Камиони“ в асоциацията Петър Дончев. Не бяха пропуснати и земеделските производители. Специално за тях беше представена, както леката, така и средната гама товарни автомобили до 3.5 т от пикапи до средна гама и най-тежките машини. Себестойността на превоза на единица продукция при транспортиране е много важна част от работата на фермерите. По думите на Дончев модерната техника е от една страна екологична и с много по-нисък разход на гориво. Стопаните могат да снижат разходите си с 20%, ако съобразят транспорта на продукцията. Теглото е намалено, заради което полезният товар е по-голям. Всичко това прави така, че себестойността на превоза на тон/километър се намалява. Това пък от своя страна увеличава конкурентоспособността на вътрешния и международните пазари. Най-новите технологии, продукти, системи за сигурност, системи за свързаност, финансиране, застраховане, обслужване и сервиз бяха застъпени на изложението.

За трите дни през електронната система на изложението се регистрираха 1540 специализирани посетители, а в първите два дни броят им надхвърли 2000. Отварянето на вратите на Truck Expo 2017 за широка публика в съботния ден привлече още толкова почитатели на тежките машини и семейства, с което общият брой посетители надхвърли 4000 души.

„Профилираният подход на тазгодишното шоу ни позволи да привлечем висок процент специализирана публика - 84% от регистрираните посетители са представители на бизнеса, само 16% са регистрирани като физически лица“, коментира управителят на фирмата изпълнител Фернет България Емил Капон. Над 50% от регистрираните посетители са от цялата палитра на икономиката, в т.ч. хранително-вкусовата промишленост, преработватели на плодове и зеленчуци, земеделски производители, както и производители на метални конструкции, представители на печатарската индустрия, високите технологии, машиностроенето и други.
 

Автор: Мирела Спасова
Целия материал четете в брой Юни 2017ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Христофор Павлов: Пчелите губят ориентация под електропроводите
Кошерите могат да се контролират с телефон

Необходима е повече реклама, че е модерно и престижно да си в този сектор
Марк Де Турк, трейнър-консултант

От ЮМЗ-то до метеорологична станция и високи технологии
Петьо Христов - 28 години професия земеделец

Пламена Куртева - начело на семейната ферма в село Златовръх
Залага на породите Монбелиард и Холщайн-фризийско говедо

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg