Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Понеделник, 10 Декември 2018

Ноември 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Селекция Брой: Август 2017
Иновативна генетика за уникални резултати
Pioneer Portfolio Farm демонстрира бъдещето в производството на пролетни култури

Иновативна генетика за уникални резултати

print

e-mail facebook

 

Атрактивни царевични хибриди от хитовата Optimum® AQUAmax® продуктова линия представи Дюпон Пионер на традиционната платформа Portfolio Farm в няколко ключови земеделски региона в страната пред фермери, любопитни да се запознаят с най-модерната генетика при атрактивната култура.

Optimum® AQUAmax® продуктовата линия включва хибриди, които дават доказано високи добиви и при благоприятни, и при стресови условия. Те са с контролирано отваряне и затваряне на устицата и по време на най-топлата част на деня пестят наличната влага, фотосинтезата продължава и така се натрупват повече хранителни вещества. Друго тяхно предимство е едновременното изсвиляване и изметляване и много доброто опрашване на зърното, развиват и буйна свила.

Един от топ хибридите от иновативната концепция е Р9241 – много подходящ за ранна сеитба и с бързо изпускане на влагата, заяви Иван Филипов, регионален агроном на Дюпон Пионер за Лом и Монтана.

Р9486 е друг хибрид, който привлече вниманието на производителите на царевица. Има способността да издържа на много високи температури и засушаване.

Р9903 е наложен хибрид от Optimum® AQUAmax® продуктовата линия и е едно от топ предложенията за северозападния регион, защото е високосухоустойчив, както и Р0023, който миналата година е дал до 1100 кг/дка.

Домакин на платформата Portfolio Farm край с. Тръстеник беше кооперация „Зора“ с председател Росен Коев. „Хибридите ги използваме от дълги години, потенциалът им е много добър и добивите са отлични. Optimum® AQUAmax® хибридите са много гъвкави и при екстремални условия се държат много добре. Около тон ще получим от царевицата и около 380-400 кг/дка от слънчогледа. Такива добиви сме получавали и през годините.“

Домакин на платформата край Паскалево беше земеделска кооперация „Възраждане“ с председател Живко Желев. За трета година той извежда опити с хибридите на Пионер на 50 см междуредово разстояние. По този начин се запазва по-добре почвената влага и растенията издържат на високите температури, разясни Илиян Илиев, регионален агроном на Пионер.

Слънчогледовите хибриди от ExpressSunTMтехнологията бяха сред акцентите на платформата в страната. Впечатляваща е тяхната масленост – около 47-50%. Освен това те са с много висока генетична устойчивост на мана и синя китка.

 

Автор: Списание АгроКомпасПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Може да има три тавана на плащанията
Явор Гечев, председател на Националния съюз на земеделските кооперации в България

FOAM – 70% от ОСП да е за екология
Субсидиите да са за фермери, които доставят обществени блага, искат биоземеделците в ЕС

Екипът на Пионер: Това, което публикуваме като резултати, е доказано на полето
Добиви от царевицата от 1250 до близо 1600 кг/дка край с. Златна ливада

Интелигентният New Holland BRAUD 9070 L в действие
Машината може да обере между 30-40 декара грозде на ден

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg