Четете онлайн списание Агрокомпас
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Събота, 24 Март 2018

Март 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Предприемачество Брой: Декември 2017
10 млрд. евро могат да влязат в малкия бизнес от ЕК
Малките фирми в различните аспекти на българската икономика се чувстват пренебрегнати и нямат големи възможности за развитие

10 млрд. евро могат да влязат в малкия бизнес от ЕК

print

e-mail facebook

 

10 милиарда евро могат да влязат в малкия и среден бизнес до края на програмния период от различни програми на ЕС. Това заяви Веселин Халачев по време на националния бизнес форум 2017 г. „Предизвикателства и възможности пред бизнеса по време на Българското председателството на Съвета на ЕС“. Той се проведе в София в средата на ноември и в него участваха представители на близо 200 малки и средни компании от цялата страна. Събитието беше на много високо ниво с гости от различни европейски страни, дипломати и политици. Обединени Бизнес Клубове, с председател Веселин Халачев, беше основният домакин на форума с подкрепата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия и Българската агенция за инвестициите. И двете структури са към Министерство на икономиката. Председателят на ЕК Жан Клод Юнкер изпрати специална поздравителна телеграма.

И Македония и Сърбия с евтин интернет

Ще работим за пълната дигитализация на ЕС, както и за уеднаквяване на цените на интернета в съседните ни страни, за да има бизнесът пълен комфорт при преговорите с партньорите си и сключването на сделки, обеща българският еврокомисар Мария Габриел. Тя направи видео обръщение към участниците от Брюксел.

Над 102 програми

Малките фирми в различните аспекти на българската икономика се чувстват пренебрегнати и нямат големи възможности за развитие. Това беше една от важните теми по време на дискусиите.

Ние сме на последно място в ЕС чрез алтернативно финансиране, изтъкна Халачев. Той подчерта, че има над 102 програми, финансирани директно от ЕК, от които може да се възползва българският бизнес.

Партньорство със съседите

Един от начините да излезем на големия пазар е бизнес партньорството със съседите от Западните Балкани. Ние сме малки страни и само ако се обединим, можем да постигнем обеми, с които да сме конкурентни на големите, посочи Халачев. Другото, с което можем да впечатлим световните пазари, това са иновативните продукти. България е в добро партньорство с хърватския бизнес, предстои да се направи организация Обединени Бизнес Клубове в Македония.

 

Автор: Светлана Трифоновска
Целия материал четете в брой Декември 2017ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Зеленият Борислав Сандов стана Цар на лозето на Албена Симеонова
Тази година ще е първата реколта от италинските биолозички в с. Любеново

Стартира работа европейски филиал за соргото
Франция, Румъния, Италия, Испания и България са страните, които обхваща проекта финансиран от ЕК

Оковите, които пречеха на ССА, падат
Васил Николов, председател на ССА

KWS е свободна от корпоративни интереси
Петко Василев, управител на KWS България

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg