Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 29 Февруари 2020

Февруари 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Добри практики Брой: Януари 2018
Продукти за печелившо и екологично производство на грозде от Ариста ЛайфСайънс
Ние гарантираме успех, култивираме просперитет!

Продукти за печелившо и екологично производство на грозде от Ариста ЛайфСайънс

print

e-mail facebook

 

Районът на Сандански е известен с традициите си в лозарството. Именно и това е най-подходящото място, където могат успешно да бъдат внедрени нови решения за опазване и хранене на лозята. Поради тази причина тематичният семинар, организиран от Ариста ЛайфСайънс България, беше точната и навременна работна среща, която събра лозари от региона на Сандански.

Лозата е щедро растение, но капризно и трудно за отглеждане, затова Ариста е подготвила комплекс от препарати за растителна защита, биостимулатори, листни торове и прилепители. „Всеки продукт, който предлагаме, се произвежда в Европа, по установените регламенти за добра растителнозащитна практика. Категорично мога да заявя, че даваме най-доброто на българските лозари“, подчерта Христо Атанасов, мениджър обеззаразители и търговски мениджър за Западна България.

Компанията предлага богато портфолио продукти за растителна защита, предназначени за отглеждане на лозя и трайни насаждения. Това са фунгицидите Димикс, Спирокс и Домарк. От инсектицидите това са Нуреле Д, Даскор, Цитрин Макс, а от акарицидите с гарантирано качеството и висок ефект - акарицид Зуум.

Биостимулаторите на Ариста също са включени в технологията за отглеждане на лозя.

За намаляване на стреса при отглеждането им и производство на качествено грозде, Ариста предлага биостимулаторите Сиаптон и БМ Старт. Механизмът на действие се изразява в повишаване устойчивостта на заболявания и стимулиране към производство на собствени аминокиселини, генерирайки енергия и сила за културите.

Биостимулаторите на Ариста са комбинация от аминокиселини, фитохормони на растежа и хранителни вещества, които предпазват растенията и им позволяват да преодолеят стреса и да не намаляват своя добив.

Прилепителите са друг сегмент, свързан с рентабилното отглеждане на лозови насаждения. Запазена марка при тях са Силвет и Хикс-Чейндж. Това са продукти, които минимизират разходите за растителна защита на единица площ. До 40% могат да бъдат спестени разходите, които след това да се инвестират в нещо друго, което ще допринесе за подобряване на показателите в производството, уточни Миладин Назарков, Мениджър маркетинг и продажби в Ариста. Компанията предлага и суперомокрителя Силвет. Това, което го прави специален, е, че от една страна намалява повърхностното напрежение върху капката работен разтвор и тя се разтича, достигайки до морфологично сложните и труднодостъпни части на растението, а от друга страна - прониква през восъчния налеп и кутикулата, като предпазва препаратите и листните торове от измиване.15 минути след третиране, няма опасност от отмиване от дъжд и др. Така се пести работен разтвор, време и се повишава ефекта от прилаганата растителната защита.

 

За лозарите Ариста предлага хербицида Космик – осигуряващ широк спектър на действие срещу всички едногодишни и многогодишни и житни и широколистни плевели, изгоден ценово, без онечиствания, с прилепител – произведен в заводите на Ариста – Франция.

В края на работната среща лекторите от Ариста ЛайфСайънс пожелаха щедра и богата 2018 г.

„Ние гарантираме успех, култивираме просперитет!“

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Януари 2018ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Горещо препоръчвам новата ни селекция
Георги Герджиков, промотър ключови клиенти на фирма Кортева

Икономически изгодни Пакетни Предложения от ФМС Агро България
Продукти, които отговарят на най-добрите земеделски практики

Кубота България награди най-добрите си дилъри за 2019 г.
За първенците е предвидено и посещение на заводите на Кубота в Япония

Може да внасяте от Нидерландия знания и технологии
Ари Фелдхайзен, земеделски съветник на Кралство Нидерландия в посолствата в София и Букурещ

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg