Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Понеделник, 21 Юни 2021

Май 2021

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Добри практики Брой: Януари 2018
Продукти за печелившо и екологично производство на грозде от Ариста ЛайфСайънс
Ние гарантираме успех, култивираме просперитет!

Продукти за печелившо и екологично производство на грозде от Ариста ЛайфСайънс

print

e-mail facebook

 

Районът на Сандански е известен с традициите си в лозарството. Именно и това е най-подходящото място, където могат успешно да бъдат внедрени нови решения за опазване и хранене на лозята. Поради тази причина тематичният семинар, организиран от Ариста ЛайфСайънс България, беше точната и навременна работна среща, която събра лозари от региона на Сандански.

Лозата е щедро растение, но капризно и трудно за отглеждане, затова Ариста е подготвила комплекс от препарати за растителна защита, биостимулатори, листни торове и прилепители. „Всеки продукт, който предлагаме, се произвежда в Европа, по установените регламенти за добра растителнозащитна практика. Категорично мога да заявя, че даваме най-доброто на българските лозари“, подчерта Христо Атанасов, мениджър обеззаразители и търговски мениджър за Западна България.

Компанията предлага богато портфолио продукти за растителна защита, предназначени за отглеждане на лозя и трайни насаждения. Това са фунгицидите Димикс, Спирокс и Домарк. От инсектицидите това са Нуреле Д, Даскор, Цитрин Макс, а от акарицидите с гарантирано качеството и висок ефект - акарицид Зуум.

Биостимулаторите на Ариста също са включени в технологията за отглеждане на лозя.

За намаляване на стреса при отглеждането им и производство на качествено грозде, Ариста предлага биостимулаторите Сиаптон и БМ Старт. Механизмът на действие се изразява в повишаване устойчивостта на заболявания и стимулиране към производство на собствени аминокиселини, генерирайки енергия и сила за културите.

Биостимулаторите на Ариста са комбинация от аминокиселини, фитохормони на растежа и хранителни вещества, които предпазват растенията и им позволяват да преодолеят стреса и да не намаляват своя добив.

Прилепителите са друг сегмент, свързан с рентабилното отглеждане на лозови насаждения. Запазена марка при тях са Силвет и Хикс-Чейндж. Това са продукти, които минимизират разходите за растителна защита на единица площ. До 40% могат да бъдат спестени разходите, които след това да се инвестират в нещо друго, което ще допринесе за подобряване на показателите в производството, уточни Миладин Назарков, Мениджър маркетинг и продажби в Ариста. Компанията предлага и суперомокрителя Силвет. Това, което го прави специален, е, че от една страна намалява повърхностното напрежение върху капката работен разтвор и тя се разтича, достигайки до морфологично сложните и труднодостъпни части на растението, а от друга страна - прониква през восъчния налеп и кутикулата, като предпазва препаратите и листните торове от измиване.15 минути след третиране, няма опасност от отмиване от дъжд и др. Така се пести работен разтвор, време и се повишава ефекта от прилаганата растителната защита.

 

За лозарите Ариста предлага хербицида Космик – осигуряващ широк спектър на действие срещу всички едногодишни и многогодишни и житни и широколистни плевели, изгоден ценово, без онечиствания, с прилепител – произведен в заводите на Ариста – Франция.

В края на работната среща лекторите от Ариста ЛайфСайънс пожелаха щедра и богата 2018 г.

„Ние гарантираме успех, култивираме просперитет!“

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Януари 2018ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативен листен тор ще ви помогне да излезете на печалба дори в трудни агроклиматични условия
Кооперацията в село Малко Враново разчита на най-модерни решения за хранене на земеделските култури

Хибриди, създадени за рекорди
Ще бъдат ли постигнати 2,5 т/дка от царевицата на полетата на братя Райчеви

Сеялките за директна сеитба пестят много разходи, машини, човешки труд
Иновативните земеделци Милена и Борислав Горанови

Биотехнологичните продукти – в сърцето на иновативната селекция на семена
Основна задача пред селекционерите е предоставянето на висококачествени семена

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg