Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Вторник, 16 Октомври 2018

Септември 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Предприемачество Брой: Януари 2018
Даниел ПЕРОБ е избран за председател на Sorghum ID
България не участва в първия Управителен съвет на междупрофесионалната организация

Даниел ПЕРОБ е избран за председател на Sorghum ID

print

e-mail facebook

 

След Учредителното общо събрание на Европейската междупрофесионална асоциация по въпросите на соргото – Sorghum ID, проведено на 26 септември миналата година в Брюксел, на 18 януари се състоя Първия управителен съвет на новата организация, по време на който бяха избрани Бюро и

Председател в лицето на Даниел ПЕРОБ. Бюрото на междупрофесионалната асоциация Sorghum ID се състои от Даниел ПЕРОБ, председател и представител на CEPM (Европейска конфедерация на производителите на царевица и сорго), на която е председател. Даниел ПЕРОБ е земеделски производител в Югозападна Франция и участва в кооперативно сдружение. Двама заместник-председатели, които са Кристоф РУЯР, представител на ESA, Европейската асоциация на производителите на семена със седалище в Брюксел, в чието управление участва, от една страна, и

FEFAC (Европейска федерация на дружествата от сферата на храненето на животни) със седалище също така в Брюксел, от друга страна (чийто представител ще бъде номиниран скоро). Касиер е Пиер ПАЖ, представител на FNPSMS (Френска федерация на производителите на семена за царевица и сорго), на която е председател. Пиер Паж е земеделски производител в област Жерс и участва в кооперативно сдружение.

Секретар е Алина КРЕТУ, представител на APPRS (Румънска асоциация на производителите на царевица и сорго), на която е изпълнителен директор.

На Управителния съвет бяха валидирани приоритетните работни проекти за периода 2018-2020 г., които трябва да бъдат проведени от Sorghum ID и успоредно с това бе разгледано храненето на животните – най-големият пазар за европейското сорго, с участието на представители на Fefac, на Кооперацията, на научно-изследователската дейност и на промишлеността).

Пазар, който продължава да се разраства благодарение на характеристиките на соргото – култура за целите на диверсификацията с ниски нужди от ресурси, и хранителните ѝ качества – протеини, енергийна стойност, отсъствие на танини, за различните животински сектори, по-специално домашни птици, свине и преживни животни.

„Растежът на пазара за хранене на животните за соргото е сред предизвикателствата и целите на Sorghum ID, по-специално посредством тригодишните планове за комуникация и популяризиране, субсидирани от Брюксел и прилагани в различни европейски държави, в които соргото притежава действителен потенциал. Това е предизвикателство, което новоучреденото Бюро на Sorghum ID и неговия състав възнамеряват да приемат с необходимата сила и убеденост“, заяви Даниел ПЕРОБ, председател на Sorghum ID. Партньор в сдружението от българска страна е Национална асоцация на зърнопроизводителите, но те не са изпратили представител на заседанието. Това съобщиха за Агрокомпас от Sorghum ID.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Януари 2018ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Изнасяме сушени буби за САЩ
Проф. д-р Паномир Ценов, директор на Опитната станция по бубарство и земеделие във Враца

Знаете ли какво да питате Държавен фонд „Земеделие”?
Големите и средни фермери следят сайта на ДФЗ, на малките е нужна помощ, според Антония Петкова, директор на ОД ДФЗ - Ловеч

Звездни успехи на полето край Паскалево!
Силни продукти, партньорство, професионализъм

Престижна награда за Пионер
Призът е за най-висок пазарен дял при продажба на семена царевица и слънчоглед

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg