Четете онлайн списание Агрокомпас
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Неделя, 18 Февруари 2018

Януари 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Предприемачество Брой: Януари 2018
Даниел ПЕРОБ е избран за председател на Sorghum ID
България не участва в първия Управителен съвет на междупрофесионалната организация

Даниел ПЕРОБ е избран за председател на Sorghum ID

print

e-mail facebook

 

След Учредителното общо събрание на Европейската междупрофесионална асоциация по въпросите на соргото – Sorghum ID, проведено на 26 септември миналата година в Брюксел, на 18 януари се състоя Първия управителен съвет на новата организация, по време на който бяха избрани Бюро и

Председател в лицето на Даниел ПЕРОБ. Бюрото на междупрофесионалната асоциация Sorghum ID се състои от Даниел ПЕРОБ, председател и представител на CEPM (Европейска конфедерация на производителите на царевица и сорго), на която е председател. Даниел ПЕРОБ е земеделски производител в Югозападна Франция и участва в кооперативно сдружение. Двама заместник-председатели, които са Кристоф РУЯР, представител на ESA, Европейската асоциация на производителите на семена със седалище в Брюксел, в чието управление участва, от една страна, и

FEFAC (Европейска федерация на дружествата от сферата на храненето на животни) със седалище също така в Брюксел, от друга страна (чийто представител ще бъде номиниран скоро). Касиер е Пиер ПАЖ, представител на FNPSMS (Френска федерация на производителите на семена за царевица и сорго), на която е председател. Пиер Паж е земеделски производител в област Жерс и участва в кооперативно сдружение.

Секретар е Алина КРЕТУ, представител на APPRS (Румънска асоциация на производителите на царевица и сорго), на която е изпълнителен директор.

На Управителния съвет бяха валидирани приоритетните работни проекти за периода 2018-2020 г., които трябва да бъдат проведени от Sorghum ID и успоредно с това бе разгледано храненето на животните – най-големият пазар за европейското сорго, с участието на представители на Fefac, на Кооперацията, на научно-изследователската дейност и на промишлеността).

Пазар, който продължава да се разраства благодарение на характеристиките на соргото – култура за целите на диверсификацията с ниски нужди от ресурси, и хранителните ѝ качества – протеини, енергийна стойност, отсъствие на танини, за различните животински сектори, по-специално домашни птици, свине и преживни животни.

„Растежът на пазара за хранене на животните за соргото е сред предизвикателствата и целите на Sorghum ID, по-специално посредством тригодишните планове за комуникация и популяризиране, субсидирани от Брюксел и прилагани в различни европейски държави, в които соргото притежава действителен потенциал. Това е предизвикателство, което новоучреденото Бюро на Sorghum ID и неговия състав възнамеряват да приемат с необходимата сила и убеденост“, заяви Даниел ПЕРОБ, председател на Sorghum ID. Партньор в сдружението от българска страна е Национална асоцация на зърнопроизводителите, но те не са изпратили представител на заседанието. Това съобщиха за Агрокомпас от Sorghum ID.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Януари 2018ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
В Северозапада мафия дирижира достъпа до еврофондовете
Мая Червеняшка, консултант по европроекти от Враца

Свободата да се прилага ОСП след 2020 г. ще даде възможност на икономически силните да диктуват
Магърдич Хулиян е основател и председател на Национално сдружение на малките семейни ферми и преработватели /НСМСФП/

Даниел ПЕРОБ е избран за председател на Sorghum ID
България не участва в първия Управителен съвет на междупрофесионалната организация

NIK Аcademy официално отвори врати
Първият по рода си център за обучение е в с. Изгрев

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg