Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Вторник, 23 Април 2019

Април 2019

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Технологии Брой: Април 2018
Международни дни на полето от 5 до 7 юни
Аграрният университет и DLG Селскостопанско общество събират агросектора в Пловдив

Международни дни на полето от 5 до 7 юни

print

e-mail facebook

DLG Селскостопанско общество в сътрудничество с Аграрния университет в Пловдив организират първото по рода си в България издание на селскостопанско изложение Международни дни на полето България 2018. Те ще се проведат от 5 до 7 юни и ще срещнат наука и практика, иновативни технологии и специалисти.

DLG Селскостопанско общество е водеща фирма с международен опит в организиране на големи изложения в това число и такива, които са пряко свързани със селското стопанство. Виждайки потенциал за развитие на земеделието в нашата страна, инициаторите на форума са решили да съберат на едно място фирмите, опериращи на българския пазар, и фермери, ползватели на техните продукти.

„В България искаме да положим началото на нещо много успешно и така да сме полезни на вашите фермери“, заяви Стефан Кресе, генерален мениджър на IFWexpo в организирана пресконференция по повод предстоящото събитие.

Неговият колега Райнхард Розберг допълни, че опитът на специалистите е в основата на събитията. Защото реално участниците са тези, които генерират идеите, а DLG Селскостопанско общество им предоставя условията да изразят това.

Габриела Токан, ръководител на проекта от немска страна, подчерта, че всички компании в агросектора и техните партньори – земеделците, ще могат да обменят опит, идеи, ще дискутират най-успешните практики, ще бъдат съветвани от специалисти.

Повече от 80 фирми за препарати за растителната защита, семена, торове и селскостопанска техника са заявили желание за участие. Събитието е подкрепено от Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националната асоциация на земеделските производители в България.

Проф. Христина Янчева, ректор на Аграрен университет – Пловдив, подчерта важността на събитието и увери, че този форум ще е различен от всички останали в България.

Лилия Медарова, ръководител на проекта, сподели, че акцентът е поставен върху иновативните технологии и концепции в земеделието, като целта е българските фермери да се запознаят с успешните практики, които използват колегите им в останалите европейски държави.

Проектът представлява 150 дка площ на територията на Аграрен университет в Пловдив, на която ще има обособени 5 сектора със засети култури, ще има място за позициониране на различни селскостопански машини, както и терен за демонстрацията им. Специално място ще е отделено за тестване на пръскачки, обясни Йордан Йорданов, директор на проекта от българска страна.

Подобни събития вече са провеждани много успешно в няколко страни по света, като идеята е в България Международните дни на полето да станат традиция. Организаторите очакват повече от 3 хил. посетители.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Април 2018ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Христофор Павлов: Пчелите губят ориентация под електропроводите
Кошерите могат да се контролират с телефон

Необходима е повече реклама, че е модерно и престижно да си в този сектор
Марк Де Турк, трейнър-консултант

От ЮМЗ-то до метеорологична станция и високи технологии
Петьо Христов - 28 години професия земеделец

Пламена Куртева - начело на семейната ферма в село Златовръх
Залага на породите Монбелиард и Холщайн-фризийско говедо

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg