Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Октомври 2016
Демо турне на Ири Трейд с тандема трактор Deutz-Fahr и култиватор Kockerling
Акцент беше поставен на безоранната технология

Демо турне на Ири Трейд с тандема трактор Deutz-Fahr и култиватор Kockerling

print

e-mail facebook

Стане ли дума за земеделска техника, винаги се стига до няколко ключови момента: малък пазар, внедряване на иновации и нови технологии и силно конкурентна среда.

С други думи - не е лесно да продаваш машини у нас. И много фирми биха се обезкуражили... Истината е, че всичко е въпрос на гледна точка и отношение към актуалната бизнес среда... И ако посредствените продавачи на техника я преценяват като трудна, то доказаните професионалисти виждат в нея нови потенциални възможности. Затова днес успяват най-добрите. Тези, които смело яхват високотехнологичната вълна и нагледно опровергават мнението на земеделците, че няма какво ново да видят. Защото пазарът на агротехника е повече от динамичен. И ако преди време трактор с 80-100 к.с. беше основна машина за българските стопанства, сега ефективното земеделие изисква трактори с мощност 200, 300 к.с. и нагоре. Налагат се нови концепции на обработки и ново отношение към земята, използва се иновативен инвентар. Затова задачата да се представи достоверната картина на модерния агропарк днес е по силите на малко фирми. Една от тях, която нееднократно вече е доказвала пред родните земеделци защо се нарежда в Топ 3 на най-успешните компании в предлагането на земеделска техника, е Ири Трейд. Достатъчно е да споменем бранда Deutz Fahr, в съчетание със световни брандове за инвентар, и в допълнение - следпродажбено обслужване без конкуренция - и със сигурност сме привлекли вниманието на фермерите. Те, като хора практици, се впечатляват от това, което ще им свърши работа. А Ири Трейд наистина предлага техника, която да ви свърши работа - бързо, икономично и качествено. И няма как да не повярваш, след техническото шоу, което компанията организира през месец август в стратегически за земеделието ни региони.

Ири Трейд – нови технологии, адекватни решения

Земеделски производители от цялата страна имаха възможност да видят отблизо иновативната безоранна технология. В няколко локации от своето демо турне Ири Трейд показаха отличника сред своите брандове - трактор Deutz-Fahr и култиватор Kockerling. Началото беше дадено в с. Ивайло, обл. Пазарджик, обиколката продължи в с. Ноевци, общ. Брезник и в с. Д-р Йосифово, обл. Монтана.

Сред събралото се множество от фермери в землището на с. Ивайло, обл. Пазарджик, Геннадий Шпенст, регионален представител на Kockerling за Източна Европа, заяви, че технологията служи за смесването на органичната маса с почвата за по-добро гниене на растителните остатъци. Тук стърнищния култиватор Kockerling е с доказани качества. Притежава най-голямата в света работна ширина - до 9 м. Рамката на инвентара е проектирана така, че да се разположат четири броя работни органи, което позволява равномерното смесване на органичната маса с почвата и не позволява задръстване на работните органи. Изключително ценно е, че смесването става не само по ширина, а още по диагонал и в дълбочина на почвата. Това е така, благодарение на опорните колела отпред и притъпкващите валяци отзад. „Kockerling не е просто култиватор, а комбиниран агрегат, който имаме удоволствието да покажем на българските стопани“, допълни регионалният представител.

Тандемът между Deutz-Fahr и Kockerling е способен да направи няколко различни мероприятия. Сред тях са обработка след жътва, провокативна обработка за плевели, подобряване на структурата на почвата с цел засяване на рапица на 25-30 см или продълбочаване до 40-45 см за премахване на плужни пети и други вредни образования в дълбочина на почвата. Комбинацията между машините ражда не едно и две полезни действия, допълни Георги Ташков, търговски директор на Ири Трейд.

Функционалният култиватор, разбира се, е само едната страна на монетата. За да бъде изпълнена по най-добрия начин задачата, в иновативното земеделие заслуга има и отличникът Deutz-Fahr 9340 TTV. Тракторът е последна дума на техниката и най-големият на Deutz-Fahr в серийно производство в момента. Двигателят Deutz е един от най-икономичните и най-надеждните, а мощността се осигурява от 7,8 л шестцилиндрови двигатели. Немската машина има автоматична скоростна кутия, която осигурява освен комфорт при работа и изключителна надеждност.

Домакин на първата демонстрация беше Александър Миндачкин. Стопанинът обработва 11 хил. дка земя с традиционните зърнени култури. Изпробвал вече безоранната технология на своите площи, фермерът планира инвестиция в модерната техника, благодарение на която ще си осигури по-щадяща еднократна обработка и по-високи добиви. „Мисля, че такива методи трябва да виждаме все по-често по българските полета. Защото в последните години оранта и брануването правят запечатка на почвата и влошават циркулацията на влагата“, убеден е стопанинът.

 

Автор: Мирела Спасова



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg