Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Премиера Брой: Юли 2015
Новата серия трактори JCB 4000 Fastrac – с премиера в Прага
Те са с по-добра навесна система, ново усъвършенствано окачване, стабилност и комфорт

Новата серия трактори JCB 4000 Fastrac – с премиера в Прага

print

e-mail facebook

 Мащабна презентация на новата серия трактори JCB 4000 Fastrac се проведе край Прага. Домакин на събитието бяха дилърите на JCB в Чехия. Серия 4000 надгражда добре познатите трактори Fastrac и е изключително иновативна, като това е базирано на над 25 години опит и експертни познания в проектирането, разработката и производството на най-функционалния и удобен трактор в света.

Представените три нови модела от серията Fastrac 4000 са оборудвани с 6,6-литров шестцилиндров двигател Tier 4 Final, отговарящ на най-високите еко-изисквания и SCR технология за нисък разход на гориво. Те са с по-добра навесна система, ново усъвършенствано окачване, подходящо за висока скорост по време на работа и изцяло нова спирачна система с отлични спецификации за безопасност, стабилност и комфорт. Безстепенната трансмисия осигурява оптимално използване на мощността и въртящия момент на двигателя с плавно ускорение и доставяне на мощност при идеални скорости за всяка ситуация.

Fastrac работи бързо на полето благодарение на своето независимо активно окачване и се придвижва с висока скорост по пътищата – но вече с по-ниски обороти на двигателя.

„Едно от най-големите предимства на новите модели JCB Fastrac e двойно стабилизираното окачване на трактора, което автоматично самонивелира предния и заден мост на машината, като отчита всички данни от борд компютъра и преценява най-добрата позиция на окачването спрямо средната скорост, развита от машината, прикачния инвентар, хидравликата и т.н.“, коментира Гавин Нийт, продуктов специалист JCB Fastrac.

Изцяло новата серия Fastrac 4000 изпреварва предшественика си с по-мощна, по-усъвършенствана хидравлична система - аксиално-буталната помпа е с дебит 148 л/мин, която доставя толкова масло, колкото е необходимо според натоварването.

Триточковата система на навеса също е подобрена – тя вече разполага с 30% по-голям капацитет за повдигане, равняващ се на 8000 кг, и 20% по-голям капацитет за предния навес, равняващ се на 3500 кг. Това осигурява достатъчно мощност за работа с тежък прикачен инвентар, а в контролната система за задно прикачване са вградени амортисьори, които допълват окачването на осите и осигуряват плавно возене по време на придвижване.

Новите модели JCB Fastrac са със задвижване 4х4 и са оборудвани заводски с равни по размер предни и задни гуми,с което е постигната изключителна прецизност на движение с висока скорост и оптимално разпределение на тежестта 50:50.

„Така оборудван, тракторът е изключително производителен и има по-голям товарен капацитет. Постигнали сме иновативен резултат с под 0.5 bar налягане на гумите при влага, с което гарантираме минимално утъпкване на почвата“, добави Гавин Нийт.

 

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юли 2015



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg