Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Юбилей Брой: Декември 2014
Партньорска среща на ДюПон Пионер и ДюПон – Растителна защита със земеделски производители
Събитието даде старт на пролетна кампания 2015

Партньорска среща на ДюПон Пионер и ДюПон – Растителна защита със земеделски производители

print

e-mail facebook

С изискано парти в столичен хотел ДюПон Пионер и ДюПон - Растителна защита отбелязаха 20 години успешен бизнес в България и съвместна партньорска дейност с агросектора. Близо 300 земеделски производители, дистрибутори, приятели и колеги бяха приветствани от екипите на компаниите. В момента Пионер има над 50% пазарен дял при царевицата и слънчогледа у нас. „Успехът ни се дължи на добрите продукти, които предлагаме, на непрекъснатия ни контакт със земеделците чрез дистрибуторската ни мрежа и, разбира се, на взаимното доверие, изграждано през годините с българските фермери. Определено смятам, че сме полезни на агросектора, че с качествените семена и новите технологии допринесохме за повишаване на добивите. Днес добивите от слънчогледите ни надхвърлят 400 кг/дка, при царевицата гонят рекордните 2 т/дка“, подчерта оперативният мениджър на Пионер за България, Румъния, Молдова и Сърбия и кънтри мениджър на ДюПон за България и Сърбия – Чавдар Дочев.

 „Имаме невероятния шанс и сме една от малкото фирми на пазара не само в България, но и в световен мащаб, която предлага два компонента от цялостната технология за зърнопроизводство – хибриди царевица, слънчоглед и други зърнено-житни и полски култури, и продукти за опазването им от болести, неприятели и плевели“, акцентира Веселин Петков, кънтри мениджър на ДюПон, отдел Растителна защита в България.

ДюПон Пионер и Дюпон – Растителна защита обявиха старта на пролетна кампания 2015, като представиха портфолиото си с иновативни продукти и решения за високоефективно производство.

През 2014 г. Пионер внедри в производството пет нови царевични хибрида. През 2015-та ще бъдат пуснати още девет. Хибридите от продуктовата линия Optimum® AQUAmax® за трета година ще покажат потенциала си.

Те предоставят от 3 до 5% по-висок добив спрямо конкурентните хибриди при нормални условия и от 5 до 10% спрямо най-сухоустойчивите конкурентни хибриди при суша.

Новата търговска марка Pioneer Protector® включва слънчогледови хибриди, които са решение за минимизиране на риска при поява на болести и паразити и тяхното разпространение. Само Пионер предлага чисти от синя китка и мана слънчогледови полета, без приложение на химикали. И най-вече, повечето Pioneer Protector® хибриди притежават характеристиките на DuPont™ ExpressSun®, за чисти от плевели полета.
ДюПон - Растителна защита ще предложи промоционалния и безкомпромисен пакет, състоящ се от два продукта – хербицида Гранстар Супер в житни култури и фунгицида Кредо.

 

Автор: Диана Александрова



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg