Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Финансиране Брой: Юни 2013
Пощенска банка: Погрижете се за земята си, за техниката ще се погрижим ние
Лизингови решения за покупка на селскостопански машини и оборудване

Пощенска банка: Погрижете се за земята си, за техниката ще се погрижим ние

print

e-mail facebook

Гергана Герджикова e изпълнителен директор на И Ар Би Лизинг, дъщерно дружество на Пощенска банка. Компанията финансира всички видове активи – от недвижими имоти до транспортни средства, автомобили, селскостопанска техника и оборудване, и др.

- Г-жо Герджикова, какви решения предлага И Ар Би Лизинг за финансиране на агросектора?

- Селскостопанският бранш безспорно е един от най-атрактивните и бързо развиващите се сектори през последните години. Като отговорна, последователна и лоялна компания, Пощенска банка чрез лизинговото си дружество И Ар Би Лизинг предлага изключително атрактивни условия, с които да подпомогне обновяването и модернизирането на агропарка на българските фермери. Статистиката сочи, че много от наличните машини са остарели и амортизирани и вследствие на това не носят конкурентоспособност на бранша. Приблизително 10 пъти е по-голям делът на употребявана техника в сравнение с нова такава. Световната криза със сигурност влияе върху инвестиционните решения и разширяването на дейността, но пестенето от инвестиции в по-нова техника и оборудване, които постигат високи нива на производителност и ефективност, не са най-удачният вариант. Всеки производител трябва да расте и да се развива, в противен случай ще загуби конкурентоспособност, а както е известно не съществуват протекции при пазарна икономика. Смятаме, че лизингът е много интересен и гъвкав начин за решение на проблема. И Ар Би Лизинг има разработени специални продукти за финансиране на нова и употребявана техника с 60 месеца максимален срок на изплащане, при изключително атрактивни лихвени условия, с които всеки производител би могъл да се запознае директно при най-големите вносители на селскостопанска техника, както и във всеки клон на Пощенска банка или чрез директен контакт с нас.

- Какви са условията за кандидатстване?

- Условията не са сложни и документите са стандартни, като изискваме минимална първоначалната вноска, добра кредитна история, като обичайно не се изискват никакви допълнителни обезпечения. Услугите на лизинговото дружество се предлагат в 186-те клона на Пощенска банка в цялата страна. Там могат да се сключат и договорите за лизинг. Ние се гордеем с това да осигуряваме конкурентни условия, бързина и отлично обслужване, както и се стремим да сме максимално близо до нашите настоящи и потенциални клиенти и да отговорим на техните потребности, и да намерим заедно най-доброто решение за техния бизнес.

- След подаване на документи в какъв срок може да бъде получен активът?

- Процесът от заявеното искане за лизинг до подписването на договор може да бъде сведен до две седмици, което осигурява гъвкавост и максимална прозрачност за нашите клиенти и партньори.

 

Автор: Диана Александрова
Целия материал четете в брой Юни 2013



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg