Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Август 2019
Ексклузивно на VAREX Field Days 2019: Комбайните MASSEY FERGUSON IDEAL
Революция в бранша, превъплътена в зашеметяващ графит

Ексклузивно на VAREX Field Days 2019: Комбайните MASSEY FERGUSON IDEAL

print

e-mail facebook

Шоу с много музика, настроение, нови и невиждани досега технологии. Както се досещате, това е поредицата от демонстрации VAREX Field Days 2019. Атрактивните събития традиционно привлякоха иновативните фермери, интересуващи се от постигане на висока производителност с ниски разходи. Точно тези показатели са характерни за техниката, предлагана от фирма Варекс. Нещо повече – за първи път в полеви условия компанията представи последната иновация при зърноприбирането - комбайните Massey Ferguson IDEAL. С тях Варекс поставя нови стандарти по отношение скорост на овършаване, производителност, чистота на зърното и постигане на перфектно качество на сламата.

Massey Ferguson IDEAL се предлагат в три модификации, като вариантите са с гуми или с верижни ходови части с активно окачване „ТракРайд“, благодарение на които се запазва структурата на почвата.
Гамата се състои само от роторни машини. IDEAL 7 е с един ротор, а IDEAL 8 и 9 са с два ротора. Те идват с версии за жътва както по равни, така и по наклонени терени. Уникално в комбайна MF IDEAL е, че той идва с много тясна версия – само 3,3 метра с 800 мм гуми или 660 мм вериги. Никой в индустрията не може да предложи това. 4,84 м Helix ротори „Двойна спирала“, монтиран на MF IDEAL 8 и MF IDEAL 9, е най-дългият в отрасъла. Той осигурява най-голямата вършееща площ, като същевременно използва много ниски мощности и остава постоянен към променящите се условия на посева. Моделът има максимална горивна ефективност и ниски загуби заради „нежното“ обработване на зърното и сламата.

Ивайло Божинов, продуктов специалист за зърноприбираща техника във Варекс, обясни, че с камерата за качество на зърното и 52 датчици за акустично отчитане на маса автоматично се регулира роторът на машината, скоростта на вентилатора и настройките на ситото, за да поддържа оптимална производителност и ефективност във всеки момент и според избора на оператора.

Дизайн „IDEAL Balance“ на тръскащата дъска: Без допълнителни движещи се части, две дъски със специален профил разположени под роторите за събиране и равномерно разпределяне на ожънатата маса към основната тръскаща дъска над ситата. Това действие може да осигури компенсиране на наклон до 15%, водещо до по-добра и по-чиста проба независимо от терена. Опростеният дизайн води до малък брой ремъци и вериги, ниско мощностно изискване и много малко техническо обслужване.

Системата за пестене на време AutoDockTM извършва автоматично агрегатиране на хедера към комбайна, както и за задвижването на хедера, хидравличната и електрическата системи направо от кабината.

Интелигентната работа на системата за разтоварване позволява лесно задействане на разтоварващата система, като може ръчно да се управлява дебит на разтоварване, за да се постигне максимално и бързо напълване на ремаркетата.

Комбайните MF IDEAL имат бункер с вместимост от 12 500 до внушителните 17 100 л и свръхбързо разтоварване с 210 л/сек -единственият и най-голям бункер на световния пазар.

„В комбайните MF IDEAL са внедрени патентовани технологии, една от които е системата ParaLevel за компенсиране на наклон до 15%. Голям плюс е, че машината може да бъде оборудвана и с друга иновация, а именно системата IDEAL HarvestTM. Тя служи за самонастройване, с цел максимално добро представяне при различни условия и култури“, коментира Алберто Кар – трейнър и маркетинг специалист в АGCO.
 
„Времето е ключов фактор в земеделието. Трябва да приберете реколтата бързо, защото климатичните условия са променливи. Но в същото време получавате перфектен баланс на бързина, качество на полученото зърно и ниска консумация на гориво“, заяви Марко Бидин, трейнинг специалист за комбайните MF IDEAL.

Наскоро Варекс стана домакин на обучението на дистрибуторите на Massey Ferguson за Европа, след сключване на договор за представяне на зърнокомбайните IDEAL по програмата Платиниум Мастер Клас. Иван Масларов, управител на Варекс, сподели, че това е един от най-амбициозните проекти на фирмата, а за клиента означава перфектно сервизно обслужване.

 

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Август 2019



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg