Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Предприемачество Брой: Януари 2013
Модерните технологии в услуга на бутиковите производства
Ще спаси ли онлайн търговията автентичния вкус на традиционните български храни

Модерните технологии в услуга на бутиковите производства

print

e-mail facebook

Как да се опълчиш срещу технологиите, когато благодарение на тях вече може да сложиш на масата си уникални млечни или месни продукти, бутикови вина или пък деликатеси, за които доскоро въобще не си и подозирал. И всичко това без да ти се налага да провеждаш кулинарни експедиции из страната или да издирваш „под дърво и камък” производител, който да ти гарантира натурален продукт в истинския смисъл на думата – от екологично чиста суровина, само с естествени съставки и по традиционна българска технология, дала решителен отпор на химическите добавки.

Върху това интересно съчетание на възможностите на интернет комуникациите и информацията за производителите на уникални български продукти е изградил бизнеса си Александър Ангелов, с когото се запознах на специализирано изложение в София. Преди година той създава свой специализиран сайт, с чиято помощ можете да си закупите хранителни продукти или напитки, произведени от малки мандри, ферми и манастири. Трябва ви само интернет! Страхотно, нали? А изборът наистина е богат и като асортимент, и като вкусове. „Основната идея на семейния ни бизнес е да наложим на пазара традиционни български продукти, отличаващи се с уникален вкус, произведени в ограничени количества и в екологични чисти райони, и несъдържащи подобрители, оцветители или пък консерванти ”, разказа пред екипа ни Александър Ангелов.

- Г-н Ангелов, какво отличава продуктите, които предлагате във Вашия сайт от тези в магазинната мрежа?

- В нашия сайт за онлайн търговия представяме само български продукти от малки мандри и манастири из цялата страна, които произвеждат наистина уникални продукти. Като например, една ферма от Велико Търново, която прави сирена и кашкавали от козе мляко. Различното при тях е, че се оставят да зреят по-дълго и по този начин им се повишава качеството. Похвално е и това, че тези малки производители не се страхуват да експериментират и благодарение на това се получават наистина страхотни продукти. Като това козе сирене, което в един момент на зреене се кашкавализира. Интересното при него е, че се предлага с най-различни подправки и вкусове, включително и в пикантен вариант с люта чушка. Уникален продукт за България!

Стефан Сариев от село Борино пък произвежда толумено сирене. То се прави от млякото на каракачанска овца, като се остава да зрее в овчи мехове, така наречените толуми. Стефан е от малкото производители, които оставят кашкавала да зрее повече от 3–4 месеца, някъде между 180 и 240 дни. Получава се един уникален продукт – много добре узрял кашкавал. Предлагаме и оригинално биволско сирене с чушка. Правят го в Мусачево и е страхотно на вкус. От млеката бих отличил това на Жабленски манастир – това е истинско българско кисело мляко, с каймак, невероятно е. Има краве, овче и смесено. Предлагаме и други оргинални продукти: Цалапишки бабек, много вкусни консерви: рачел с орехи, лютеница, кьопоолу и много други. Търгуваме с над 300 вида продукти.

 

Автор: Валери Станев
Целия материал четете в брой Януари 2013



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg