Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Селекция Брой: Ноември 2019
Предимства на селекцията на Суфле Агро
SOUFFLET SEEDS - 100% собствена генетика от най-висок клас

Предимства на селекцията на Суфле Агро

print

e-mail facebook

За да отговори на нуждите и очакванията на пазара, Суфле Груп създава нова марка - SOUFFLET SEEDS, 100% собствена генетика от най-висок клас, подбрана от Суфле Агро. Това е марката, която гарантира качествени семена от царевица, маслодайна рапица и слънчоглед с най-висок генетичен потенциал.

Суфле е френска семейна компания с повече от 120 години опит в земеделието, като дейността ѝ с уверени темпове се разширява от Франция до Европа и днес е позната в цял свят.

Техническият опит, трупан в продължение на години и иновативният подход при селекцията на културите, са в основата на стратегията на френската компания, за да отговори на нуждите и очакванията на своите партньори - земеделците.

Царевица от съвършено нова генетика, без конкуренция

Край шуменското с. Миланово в демонстрационен опит при Кристера Агро ЕООД Суфле Агро България показа предимствата на хибридите царевица, които предлага на българския пазар. Сред многобройните й предимства са високият добив и толерантността към засушаване и високи температури.

Земеделският производител Станислав Пенков за първа година работи с царевичните хибриди на Суфле Агро. Демонстрационната жътва в с. Миланово още веднъж ще потвърди решението му през следващата година да заложи на продукти на Суфле Агро. През настоящата година засял два от хибридите на Суфле Агро и останал много доволен. Зарекъл се е пролетта отново да заложи на тях, като прибави в опитни парцели и други техни хибриди. По думите му генетиката е изключително устойчива, жътвата преминала безпроблемно и добивът е висок.

Суфле Агро всяка година залага сравнителни опити в почти всички райони на страната. В момента по-голямата част от продажбите са съсредоточени в Северна България, но тенденцията е пазарният дял на компанията да се увеличи, като разшири оперативната си територия.

Царевицата е позиционирана в групи от 300 до 550 по ФАО. Семената са заготвени перфектно, а кълняемостта им е минимум 98%.

DATABAZ FAO 300, ITEA FAO 330, HOTSPOT FAO 340, MOPED FAO 350 FILAE FAO 370, EXTASIA FAO 400, ISULEA FAO 460, PIANELO FAO 490 , LINKEA FAO 550. Това са изключително високодобивни хибриди, които независимо от почвено-климатичните условия дават стабилни и високи добиви. Резултати между 1400 и 1600 кг/дка при неполивни условия не са проблем за френската селекция. И тази година въпреки лошите климатични условия добивът е бил много висок. Адаптивни и пластични, тези хибриди са отлична възможност за всяко едно стопанство.

Имена като DATABAZ , ITEA, HOTSPOT, MOPED, FILAE, EXTASIA, ISULEA, PIANELO, LINKEA задължително трябва да бъдат запомнени.

Разпознаваема селекция

След като през 2012 г. стъпи на българския пазар с продажбата на висококачествен пивоварен ечемик за един от филиалите си - Малтери Суфле, днес за трета поредна година доказва лидерските си позиции вторият филиал от групата Суфле - Суфле Агро България, за комплексно обслужване на земеделските производители.

Хората вече започнаха да чуват за Суфле по-често, да познават продуктите ни, да се интересуват. Успехът дойде преди 8 години с първия ни продукт – ечемик за производство на малц. Ние си имаме селекционна фирма, която всяка година се стреми да произведе най-качествения, най-високодобивния сорт ечемик. Към момента имаме 4 сорта в продажба и един пролетен. Те ги отглеждат по наша технология, след което го изкупуваме на премиална цена.

Тази година за първи път Суфле Агро предложи семена рапица. Някои от хибридите вече се ползват с изключително реноме в Европа.

При пшеницата компанията заема сериозен дял по продажби, а листните торове и препаратите за растителна защита са сериозна част от портфолиото на френската компания. Годишно групата инвестира милиарди евро в развойна дейност, като единствената й цел е да предложи качествени продукти, с които трайно да се установи на пазара, да създаде дългосрочни взаимоотношения със земеделските производители.

Суфле Агро залага многобройни опити във всички части на страната, за да даде на партньорите си – земеделските производители най-доброто. Компанията предлага гъвкави решения и търговски предложения, за да улесни максимално своите партньори.

 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg