Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Неделя, 29 Ноември 2020

Ноември 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Мениджър Брой: Декември 2016
Нашият фокус са иновативните продукти, екипът и клиентите
Николай Черкезов, изпълнителен директор на Монсанто България

Нашият фокус са иновативните продукти, екипът и клиентите

print

e-mail facebook

 

- Г-н Черкезов, мениджърският стол е отговорна позиция, изискваща добра подготовка. Отнесена към земеделския сектор - това прави ли я още по-отговорна и Вие на какви свои качества разчитате най-вече, за да се справяте успешно?

- Сама по себе си думата мениджмънт означава управление, а управлението на каквото и да е било изисква специфични умения. Сферите на компетентност, в които успешният мениджър трябва да е добър, са: бизнес планиране, реализиране на планове, управление на екип, детайлно познаване на пазарите, финанси и др. Това, което ми помага да бъда успешен, е дългогодишният опит, който имам в корпоративния бизнес. В същото време всеки ден личната ми цел e да усвоявам нови знания и умения.

- Казват, че човек никога не е подготвен за родител и родителството се учи заедно с отглеждането на детето. Отнася ли се това до някаква степен и за мениджърството в сектора, където проблемите и ситуациите също са непредвидими, а много често се налага да се вземат бързи и адекватни решения?

- Бих допълнил, че във всеки от нас е заложен родителски инстинкт, както и във всеки мениджър трябва да има талант. Добрият мениджър трябва да предвижда критичните ситуации и когато те се случат, вече да е готов с 50% от решението. Останалите 50% се решават на момента, екипно, като съчетанието на различни гледни точки в екипната работа спомага да се вземе най-правилното решение.

- Добрият мениджър ли прави добрия екип или добрият екип създава успешния мениджър? Каква е взаимовръзката според Вас?

- На този въпрос няма грешен отговор. Важно условие екипът да бъде успешен е той да работи в хармония. Йерархичните нива в нашата организация са само формални. В ежедневните ни взаимоотношения всеки член на екипа работи и се чувства равнопоставен с останалите си колеги. Целта е ангажираност и отговорност от всички през цялото време по пътя към крайния резултат. Ако той е успешен, всеки се чувства част от успеха и обратно.

- Ако съотнесем казаното от Вас дотук, как всичко това се вписва в съвременния облик на Монсанто България?

- Екипът ни в България към момента се състои от 9 човека, жени и мъже. Млади хора, средната възраст на състава е 33 години, всичките са с агрономически ценз, селектирани прецизно между многото кандидати за работа в Монсанто България и към момента развити професионалисти. Екипът ни непрекъснато се усъвършенства и във водещите производствени практики в световното земеделие. По този начин освен предлагането на семена ние препоръчваме на фермерите и оптимални агрономически решения за отглеждането на културите, като по този начин те могат да достигнат максималния потенциал, заложен в семената.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Декември 2016ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Прикачният стърнищен култиватор TERRIA - една блестяща машина за модерно земеделие
Перфектни работни органи за всякакъв тип почва

СИНДЖЕНТА – ЕКСПЕРТИТЕ В СЕМЕНА!
Компанията стартира новия сезон със специализиран екип за семена

Управлявам оранжерията през телефона Инвестицията, която направих, се избива от две китки бране на домати от една реколта
Радослав Лазов, земеделски производител, гр. Благоевград

Новата серия M6002 на Кубота – подходяща, както за средни и големи стопанства, така и за животновъдни ферми
Кубота направи премиера на новата серия трактори

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg