Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Вторник, 16 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Инвестиции Брой: Април 2020
Марката Кубота – универсална и надеждна
КББГ събра фермери в хасковското село Кралево

Марката Кубота – универсална и надеждна

print

e-mail facebook

Земеделието придобива все по-голяма важност особено на фона на пандемията с коронавируса. Компаниите-представителки на световни брандове и техните дилъри правят всичко възможно да подкрепят земеделците, като полагат максимални усилия за навременни доставки на машини, резервни части, консумативи. Това в пълна степен важи и за КББГ, която заедно със своя дилър, дни преди обявяването на извънредното положение проведе атрактивна презентация на трактори и прикачен инвентар в хасковското село Кралево. Акцент бяха технологии, подходящи за животновъдните ферми и лозаро-овощарските стопанства. Кубота предлага технологични решения, които напълно обезпечават производствения цикъл.

Кубота М5091 е с мощност 95 к.с. Характерното за него е, че е много маневрен и при работа с челен товарач позволява движение в много тесни пространства. Също така реверсът му е електрохидравличен, което означава, че не се налага да се използва често съединителя. От своя страна това е предпоставка за по-дълъг живот на феродовите дискове. Кабината е с много голям обзор, широка за този клас трактор. Има отваряем стъклен покрив, който осигурява добра видимост към челния товарач при вдигната позиция. „От началото на тази година вече предлагаме на земеделските стопани увеличена гаранция при закупуване на трактор Кубота, срокът е 5 години или стандартно 3 000 мото часа“, поясни търговският директор на КББГ Мирослав Николов.

Подходящи за животновъдните ферми са и тракторите от серия М 4001, която включва два модела – с мощност 64 к.с. и 74 к.с. в зависимост от предпочитанията на клиентите. Те ползват същия двигател, вложен при тракторите М5. Трансмисията също е подобна – 36 скорости. Това са все предимства, които характеризират трактора като универсален за работа в животновъдните стопанства.

Ползите от тракторите от серия МGX за една животновъдна ферма са много. Под капака му се крие 4-цилиндров двигател с мощност при различните модели 100-120-143 к.с. Обемът на двигателя е 6,1 куб./м. Трансмисията е Пауършифт, а предавките независимо дали са в работен, или транспортен режим се включват под товар, като една част от тях могат да се програмират от оператора, а други да бъдат превключвани и автоматично. „Фермерите се убедиха, че качеството на тракторите Кубота е на много високо ниво. Дори машини, които вече 12-13 години работят по българските полета и са навъртели завидни мото часове, все още изглеждат добре и са ползотворни за собствениците“, подчерта търговският директор на КББГ по време на презентацията.

Много удобен трактор е М 5111, сподели Евтим Кехайов, животновъд от с. Славяново. „Той е идеален за моята ферма. Имам едни трактор, но се нуждая от втори, за да обслужвам добре стопанството си. Насочих се към Кубота, защото чувам от много колеги, че ги хвалят. Пък и цената им е идеална.“

Диян Маринов е земеделски производител от с. Долно Ботево. Пристигнал е на презентацията заедно със сина си Делчо Маринов, оглеждат техниката, коментират. И двамата признават, че има много неща, които ги заинтригували, като изпълнение и иновации.

Най-ревностен по отношение на японския бранд е Ирфан Осман от с. Поповец. Преди около 5 години по мярка 4.1 от ПРСР закупил трактор Кубота МGX 135 к.с. „Много съм благодарен на Кубота, че е изкарала на пазара такава машина. Облекчи ми работата.“ Ирфан отглежда 200 овце, 30 кози и 15 крави, обработва и 500 дка земя. „През зимния период с него карам бали от сеновала и ми спори работата. Обиколих доста места, ходих на панаири в Пловдив, в Стара Загора, интересувах се, консултирах се с всички фирми за селскостопанска техника и накрая взех решение. Кубота предлагат тракторите с 5 години гаранция. Сервизното им обслужване е на високо ниво. Цената им е добра. Впечатли ме също това, че в един и същ завод се произвежда и двигателя, и ходовата част, и скоростната кутия и затова се спряхме на МGX, окомплектован с челен товарач. Идеална работа върши при почистване на обора. Лятото го включвам в полската работа при производството на зърно. Красива машина, компактна“, коментира животновъдът. Признава, че се нуждае от още един трактор Кубота 95 к.с. и една рулонна балировачка.

 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg