Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Неделя, 07 Март 2021

Февруари 2021

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Декември 2014
Рекордната EIMA 2014
В рамките на изложението се проведоха повече от 150 конференции и бизнес срещи

Рекордната EIMA 2014

print

e-mail facebook

Пазарът в областта на агросектора се увеличава в световен мащаб заради засиленото търсене от страна на новите икономически гиганти като Индия, Китай и Бразилия и придобиващите все по-голяма важност страни от Далечния Изток, Латинска Америка Африка и Източна Европа. Това е причината и за огромния интерес към изложението в Болоня.

Изложението представи 14 сектора, разпределени в 4 тематични салона. Събитието е кръстопът за страните, произвеждащи продукти и технологии за агробизнеса, както и за тези, развиващи механизация в земеделието според специфичните условия в климатичен, икономически и социален аспект. Бяха представени 30 хиляди модела машини и оборудване. За първи път участваха фирми в сектора на цветарството и озеленяването. Организаторите отчетоха бум на фирми, предлагащи компоненти, резервни части, аксесоари, електронни устройства, разпределени в 353 продуктови категории. Компонентите са фундаментален фактор за иновациите в инженерния сектор и успехът на това направление означава, че се работи в посока подобряване надеждността и сигурността на машините.

В рамките на изложението се проведоха повече от 150 конференции и срещи. Събитието беше отразено от 700 акредитирани представители на медиите от 40 страни.

Масимо Голдони, президент на Федерацията на италианските производители на земеделска техника, организатор на изложението EIMA: „Това 41-во издание постави рекорд по всички параметри – имаме 1800 изложители от целия свят, като една трета са чуждестранните фирми, идващи извън Италия. Постигнахме нов рекорд и по отношение на посетителите – те са с 25% повече в сравнение с предишното издание на изложението или това са над 230 хил. посетители от 124 страни. С 10% тази година са повече изложбените ни площи, което означава 300 хил. кв.м. Ние сме горди с тези резултати, горди сме и от факта, че 60 чуждестранни делегации официално посетиха събитието.“

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Декември 2014ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Какво иска един земеделец – висок добив и ниски разходи. Ние му ги гарантираме!
Х. Ахриев, управител на Лебозол България

Аксиал - ЛИДЕР в контрола на житно заплевеляване, доказала се технология в цял свят!
Аксиал е най-предпочитаният продукт за борба с житните плевели от българските земеделски производители за 2020 година!

Георги Герджиков: В близкото минало беше кошмар да контролираш плевелите
Днес имаме ефективно решение на проблема!

Иван Божанов, земеделски производител от Шумен: За да спестя разходи, преминавам към Но-Тил технологията
В новата ОСП Но-тилърите трябва да бъдат стимулирани

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg