Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Март 2015
Ако ще е техника, нека да е от Елтрак България
Телескопичните товарачи безспорно са хит сред зърнопроизводителите в България

Ако ще е техника, нека да е от Елтрак България

print

e-mail facebook

Елтрак България, представител на американския бранд Caterpillar, предлага на българския пазар богата гама машини, подходящи и за земеделието, и за животновъдството. Нови модели има при всичките ни машини, каза в интервю за „АгроКомпас“ търговският директор на Елтрак България Станимир Станев. „През последните години всички производители доста често сменят моделите на машините, с които работят, и това е наложено от нуждата да се покриват все по-строгите европейски изисквания за норми на отработените газове. Caterpillar е компания, която стриктно спазва всички тези разпоредби по отношение на екологичните норми в Европа. Това диктува и смяната на моделите, което вече става много по-често, отколкото преди няколко години. През 2015 г. почти всички машини, използвани в земеделието, ще бъдат с нови модели.

Телескопичните товарачи безспорно са хит сред зърнопроизводителите в България през последните 5 години, уточни още Станимир Станев. „Доказателство за това е постоянният ръст в продажбите. От произвежданите машини 4 модела Caterpillar са насочени единствено към сектор земеделие: CAT TH 337, CAT TH 407, CAT TH 336 и CAT TH 406 С. Те имат товароподемност от 3,3 до 3,7 т и височина на повдигане до 7,3 т, съобразени са изцяло с изискванията на земеделските производители. Могат да бъдат оборудвани с различни двигатели с мощност от 100, 124 и 142 к.с., според нуждите в стопанствата. Широко приложение намират и мини челните товарачи, компактните товарачи, колесните товарачи – нисък и среден клас. Всички модели колесни челни товарачи от настоящата К серия, както и от бъдещата М серия, могат да бъдат оборудвани с удължени рамена, с хидравличен бързосменник, с трета хидравлична линия, покриващи всички изисквания за приложение в земеделския сектор. За най-тежките условия в земеделието Caterpillar също има готов отговор и произвежда специален челен товарач, така наречения AG Handler, който се отличава от стандартните машини с оптимизирани хидравлична система и трансмисия, по-голям охлаждащ блок и възможност да се поставят гуми, използвани само при земеделските дейности. Ресурсът на тази машина при най-тежките условия покрива абсолютно всички очаквания на ползвателите ѝ. Особено е подходяща за работа в животновъдството, производството на компост и все по-модерното производство на енергия от биомаса.

Всички машини стандартно могат да бъдат оборудвани със специализирани кофи с високо изсипване, ротационни кофи за силаж, с вилици и специализирани гребки за различни дейности. Това ги прави незаменим помощник в ежедневните дейности на земеделските производители.

 

Автор: Валери Станев
Целия материал четете в брой Март 2015



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg