Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Премиера Брой: Август 2018
Новата серия 250 на зърнокомбайните Case IH Axial-Flow – с премиера в Дрезден
В основата на новите модели е автоматизираната система AFS Harvest Command™

Новата серия 250 на зърнокомбайните  Case IH Axial-Flow – с премиера в Дрезден

print

e-mail facebook

 Ексклузивно от Дрезден! Case IH събра вниманието на световната агропреса с премиерата на най-новата си разработка при зърноприбиращите машини – серия 250 на емблематичните комбайни Axial-Flow.

На пресконференция Дан Стюарт, маркетинг директор ЕМЕА, подчерта ролята на Case IH – да бъде предпочитан партньор, предлагащ иновативни продукти, водещи решения и професионален сервиз за земеделието по света. Фокусът върху клиентите и постоянното развитие са движещите сили за компанията. Сам Акер, глобален продуктов мениджър комбайни, представи пред представителите на медиите развитието на технологията Axial-Flow от 1977 г., достигайки до наши дни – със серията 250. Те могат да работят с 5 различни хедера, специално конструирани за комбайните Case IH. Сам Акер разкри и основните предимства на новата серия, състояща се от три модела 7250, 8250 и 9250, с мощност от 498 до 634 к.с.

Новата автоматизирана система AFS Harvest Command ™

В основата на промените за новите комбайни Axial-Flow 7250, 8250 и 9250 е автоматизираната система AFS Harvest Command ™, която използва 16 сензора за непрекъснато наблюдение на машината и коригира 7 различни настройки, за да се постигне максимална производителност на комбайна. Управляван чрез терминала AFS Pro700 в кабината, системата за автоматизация понастоящем може да работи с пшеница, рапица, царевица и соя. Само няколко избора, в зависимост от типа култура и условията, позволяват на оператора да настрои машината да постигне желания резултат.

Базовата версия на AFS Harvest Command™ характеризира доказаната система за Автоматични настройки на реколтата (ACS). Тя регулира оперативните елементи, като обороти на вентилатора и просвет на контрите, в зависимост от типа култура, избран на терминала на AFS, което премахва необходимостта от настройване на отделните елементи. Операторът има възможност да настройва зърнокомбайна в движение и да запази настройките за бъдеща употреба.

Следващата версия на AFS Harvest Command™, включваща Feedrate Control, променя постъпателната скорост на база на натоварването от реколтата, за да се постигне желаният резултат - възможност за контрол на загубите, максимална производителност или фиксирана производителност. Операторът определя целевото максимално натоварване на двигателя и постъпателната скорост, а Feedrate Control ще работи до тези граници.

 

Целия материал четете в брой Август 2018



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg