Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Мениджър Брой: Януари 2016
Изградихме екип и утвърдихме портфолио от изключителни продукти
Емил Милков, управител на Агро Био Семена

Изградихме екип и утвърдихме портфолио от изключителни продукти

Емил Милков

print

e-mail facebook

- Г-н Милков, с каква равносметка приключихте 2015-та година?

- 2015 година беше интересна и провокативна за нас както в бизнес план, така и в личен аспект. Това беше година на промени и предизвикателства за нас. Обособени бяха окончателно и заработиха ефективно трите отдела във фирмата – Агро култури, Зеленчукови семена и Фабриката за печене на ядки. Преосмислихме начина си на работа, изградихме екипи и се концентрирахме върху печелившите проекти. Разбрахме за кои партньори сме били важни с перспектива за бъдещи бизнес отношения. Оформиха се нови идеи, които вярваме, че ще прераснат в нови проекти за нашата бъдеща работа. С две думи – равносметката е положителна, и въпреки предизвикателствата и трудностите Агро Био Семена отстоява своята стратегия и продължава с нови сили напред.

- Маркирайте някои от най-важните събития за АБС през изминалата година и как те ще рефлектират върху новата 2016-та година?

- През 2015 г. отбелязахме 10 години от създаването на фирмата. Изградихме екип. Утвърдихме портфолио от изключителни продукти – хибриди и сортове, които носят ползи и печеливши решения за нашите партньори. Спечелихме доверието им, а това е най-важното за нас! През 2015 г. затвърдихме солидни отношения с нашите партньори, които са доказани професионалисти и притежават познанието да изберат печелившите продукти от нашето портфолио, с което вземат и печелившото решение за дълготраен успех и благополучие. Затова и посланието ни години наред е: „По-добре заедно!“ Това означава взаимно споделени Цел, Посока, Подкрепа и Компромис, когато е необходимо, за дългосрочен успех и просперитет! През изминалата година бяхме наградени с престижно отличие от Семинис/Монсанто за успешно внедряване и реализация на българския пазар на някои от техните продукти. Получихме регистрация и патентни права за два нови сорта – пшеница MAY 8462 и фасул АБС Лара. И през изминалата година продължихме да инвестираме в иновативни проекти, някои от които ще прераснат в нов бизнес, пряко свързан с нашата работа. Годината беше изпълнена с богати събития за нас – благодарни сме за това!

- Какъв бизнес подход ще продължавате да прилагате и през новата година, за да бъдете все така коректни и надеждни партньори на земеделските стопани?


- Ние сме търговска фирма. Извоювали сме правата си да бъдем изключителни представители и вносители на водещи семенарски компании, като Семинис/Монсанто, Май Агро, Ню Сийд, Агро тип и Агро ген, направихме и работим упорито за създаването на наши български перспективни хибриди и сортове. Но основният принцип на работа остава партньорството и намирането на взаимноизгодни и печеливши решения с нашите партньори. Целта не е да натрупаме клиенти, а да намерим точните партньори, с които да установим трайни и дългосрочни отношения. Познанието и професионализмът са в основата на този подход, свързан с подбора на продукти за нашето земеделие и предоставянето на най-доброто от асортимента ни. За нас няма нищо по-добро от удовлетворението и признанието на партньорите ни за постигнатия успех и реализираната печалба с нашите продукти.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Януари 2016



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg