Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Призьори Брой: Февруари 2020
Горещо препоръчвам новата ни селекция
Георги Герджиков, промотър ключови клиенти на фирма Кортева

Горещо препоръчвам новата ни селекция

print

e-mail facebook

Фирма Кортева беше сред традиционните участници на Борсата за семена и посадъчен материал, която се проведе за 26-ти пореден път в Добрич. Компанията представи богата гама иновативна селекция при пролетните култури, която дава гъвкавост и спокойствие на зърнопроизводителите в условията на климатични промени.

Фирма Corteva Agriscience™️ получи най-престижната награда „фирма иноватор в земеделието в България за рекордни добиви при царевицата и слънчогледа“ на Борсата за семена и посадъчен материал в гр. Добрич. Тази награда е показателна за висококачествените хибриди и иновации, предлагани на зърнопроизводителите в България от фирмата. Отличена е линията Експрес толерантни слънчогледови хибриди и линията Aquamax царевични хибриди. Към иновациите на фирмата в областта на семената трябва да се добавят и новите продукти за растителна защита. Тази награда е признание за инвестициите, които фирмата прави за производство на нови хибриди и ПРЗ. Основната цел е предлагане на по-високодобивни хибридни семена и увеличаване на добива от декар, за постигане на максимални резултати от зърнопроизводителите в България.

СЛЪНЧОГЛЕД

Благодарение на повишените цени на слънчогледа в последно време интересът към тази култура се завърна, коментира Георги Герджиков, промотър ключови клиенти на фирма Кортева за Североизточна България. Той подчерта, че Кортева е известна с топ хибридите Р63LЕ113, Р64LЕ25 и Р64LЕ99, които през изминалите 5-6 години са държали над половината от пазара на слънчогледови семена в България. По думите му тази година компанията ще предложи нова селекция. Това са линоловите слънчогледови хибриди от Експрес технологията P64LE136, P64LE137, а също така и високоолеиновите Експрес хибриди P64НE133 и P64НE144, като всеки от тях има своите предимства, а конвенционалната технология е попълнена с нови хибрида, сред които високодобивните Р64LL125 и Р64LL129. На пазара е и нов Клиърфийлд Плюс хибрид слънчоглед P64LР140, който е устойчив на болестта Вертицилиум.

ЦАРЕВИЦА

„Нашите хибриди се славят с това, че са толерантни към неблагоприятните периоди на развитие по време на формиране на добива, каза Георги Герджиков. - Всяка година фирма Кортева представя марката Пионер с над 30 хибрида, като през тази година сме подготвили 4 съвсем нови хибрида, които влизат в България след дълго изпитване съответно в Европа и у нас и за момента показват резултати доста над средните, като най-интересният факт е, че през изминалата година в региона на Североизточна България беше относително сухо. Даже имаше участъци, които бяха лишени от пролетни валежи, а тези нови хибриди доказаха себе си и дадоха един стабилен добив, който позволи на земеделците поне да си възвърнат направените вложения и да спечелят малко пари от тях.

В ранния сегмент най-добре се представиха хибридите Р9363, стария, но изпитан боец Р9241, както и Р9415, който е нова генерация хибрид, подходящ за интензивна технология, т.е. с големи норми на торене, по-голяма гъстота. В по-късния сегмент Р9903 се оказа един изключителен боец, пластичен хибрид, в цяла България се представи на много добро ниво.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Февруари 2020



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg