Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 20 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Премиера Брой: Септември 2021
Дигитални и зелени – новите разработки на New Holland
T7 HD PLM и метановият T6 бяха във фокуса на мащабно събитие в Германия

Дигитални и зелени – новите разработки на New Holland

print

e-mail facebook

 

Все по-зелени и все по-дигитални – това е концепцията на световния производител New Holland при разработването на най-новите си серии трактори. Всъщност, зелените и дигиталните технологии са в основата на новото земеделие, което е енергийно независимо, автоматизирано, интелигентно и опазващо околната среда.

T7 HD PLM и метановият T6 са олицетворение на най-новите и съвършени разработки на световния производител по отношение на производителност, свързаност, зелени и умни технологии. Те ще направят земеделието още по-ефективно, а в ръцете на фермерите е пълният контрол върху управлението на стопанствата.

Всички тези нови тенденции, които вече са реалност за New Holland, бяха представени на мащабното събитие New Holland Experience Event – Field Days 2021 в Grimma – Mutzschen, Германия.

Марсело Педрацини, бизнес директор за Австрия и Източна Европа в New Holland AG, приветства с добри дошли представителите на пресата и анонсира иновативните разработки на компанията.

Първият трактор на метан от серията Т6 на New Holland вече в масово производство

 Първата представена иновация е метановият трактор от серията Т6, който е плод на стратегията на New Holland за лидерство в алтернативните горива и възобновяеми източници в земеделието (Clean Energy Leader). Идеята е той да стане част от енергийно независима ферма, която ще превърне земеделието в CO2-неутрален сектор.

Премиерно тракторът беше представена на Agritechnica 2019, където веднага грабна приза Трактор за устойчиво развитие на годината 2020.

Метановият T6 е със същата производителност като дизела, но с до 30% по-ниски експлоатационни разходи

T6 Methane Power осигурява ефективността на своя дизелов еквивалент - същата мощност при 180 к.с., въртящ момент при 740 Nm и издръжливост - с добавеното предимство до 30% по-ниски експлоатационни разходи.

Тази изключителна ефективност се предлага в екологичен пакет: в реални полеви условия тракторът T6 Methane Power произвежда 99% по-малко прахови частици от еквивалентен дизел и намалява емисиите на CO2 с минимум 10% и общите емисии с 80%.

T6 Methane Power разполага с изцяло нов двигател 6.7 литра NEF и се възползва от богатия си опит в технологията за захранване на природен газ, разработен в продължение на повече от 20 години. Освен това произведените от FPT Industrial над 50 000 двигатели за природен газ свидетелстват за надеждността на тази технология и гориво.

Газовите резервоари на метановия T6 се съхраняват в същото положение като дизеловите резервоари при стандартния модел Т6, което осигурява безпрепятствен достъп до кабината, както и отлична видимост от нея.

T6 метан мощност с биометан: към нулев въглерод

Механичният трактор T6 на метан е ключов елемент в концепцията за енергонезависима ферма на Ню Холанд, затваряйки веригата на истинска кръгова икономика, от полето до производство на енергия и обратно към полето - пълен цикъл, с почти нулево отделяне на CO2.

Земеделските производители могат да отглеждат енергийни култури и да използват селскостопански отпадъци за генериране на биометан и да захранват своя трактор с това устойчиво гориво, постигайки почти нулеви емисии на CO2. Животновъдите и млекопреработвателите могат да предприемат още повече този цикъл, като произвеждат биометан от оборски тор, който изважда CO2 от околната среда, което води до отрицателен въглероден отпечатък.

Новият T7 Heavy Duty представя визията на марката за селското стопанство 4.0

Новият T7 HD поддържа мощната производителност, изключителна пъргавина и универсалност, които са отличителен белег на този трактор, като същевременно предоставя превъзходно работно преживяване с чисто нова кабина Horizon Ultra и PLM Intelligence функции от следващо поколение. T7HD е идеален за фермери, които трябва да комбинират много и разнообразни задачи в едно и търсят повишен комфорт, ефективност и производителност.

T7 Heavy Duty маркира преминаването от практиките на традиционното земеделие към селското стопанство 4.0., където прецизното и взаимносвързаното земеделие помага на фермерите да планират всички операции предварително, да управляват в реално време поведението и производителността на всяка машина, с цел постигане на максимална прецизност и ефективност.

PLM Intelligence от следващо поколение е нова електронна архитектура, която ще бъде интегрирана в цялостното оборудване от ново поколение на New Holland, така че клиентите да открият същата логика във всяка машина и имат лесен достъп до данни, за да свършите работата по-ефективно. Това е част от стратегията на New Holland за дигитализация и цели да предостави интелигентни решения за свързаност, които правят земеделието по-устойчиво и продуктивно. Те включват традиционните приложения за прецизно земеделие, целящи да улеснят живота на оператора, като същевременно оптимизират добива и разходите; решения, базирани на свързаност и мониторинг, фокусирани върху подобряване на производителността на машината; облачни решения, базирани на анализ на данни и планиране, с цел улесняване на решенията за управление на стопанството.

Чрез приложението MyNewHolland клиентите могат да регистрират машината си, като разполагат с пълната ѝ техническа информация, като имат достъп до портала MyPLMConnect, където могат да управляват данните за своя автопарк и фермата си в една среда. Системата MyPLMConnect им позволява да получават динамично информация в реално време от отделни машини, работещи на полето и анализирайки данните, да вземат информирани решения.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Септември 2021



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg