Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Септември 2014
Вкусно обзавеждане
Бизнес, насочен към бизнеса

Вкусно обзавеждане

print

e-mail facebook

 Обзавеждането на жилището е лесно, дори и да нямаш идея как да изглежда кухнята ти. Веригите за дома са измислени така че да ти предлагат разнообразни варианти и до най-малкия детайл. Харесваш си маса и в каталога вече е показано какви столове ще паснат към нея. Върху масата има свещи, една чаша, ваза, отдолу има килимче, а отсреща шкаф с телевизор и картина. Пълна рецепта.

А сега си представете, че сте предприемач в хранителната индустрия и вместо дома, трябва да обзаведете бизнеса си. Все още не знаете какъв продукт, технология или услуга ще са нужни и затова трябва да намерите място, предлагащо всички съставки като по каталог. От машини за производство и преработка на суровини, през опаковки и техника за съхранение и предлагане на продуктите, до широка гама от разнообразни храни и напитки.

В допълнение, ще участвате в семинари, работни срещи, демонстрации и дегустации, за да сте в крак със световните тенденции в сектора. Място, където контактите са целенасочени, а времето – фокусирано.

Бизнес, насочен към бизнеса

Идеята изглежда толкова удачно реализирана, че всеки се пита как сам да осъществи нещо подобно или да участва в него. Всяка година съвместно провежданите международни изложби Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното и Интерфуд & Дринк утвърждават имиджа си като едно от най-значимите събития на хранителната индустрия в страната и на Балканите. Те внедриха нещо, което има смисъл, обхваща реални проблеми на пазара и ги решава.

Жизненият цикъл на потребителските продукти и услуги е твърде кратък. Но ако се намери дългосрочна идея, клиенти, с които да се развие, ще може да се създаде стойност за дълъг период. Което, реално погледнато, изгражда бизнес, насочен към бизнеса – нещо, което специализираните изложби изградиха в българската хранителната индустрия.

 

Само за изминалата година 370 фирми от 14 държави бяха представени в рамките на изданията, като посетителите бяха над 16 хил. души. (виж графиката). Големият интерес към изложбите създава изключително ценно предимство за предприемачите – те получават възможност за директен контакт с участващите компании от индустрията, сключване на договори и създаване на общност около продукта си. Защото когато хора, които са с предприемачески дух, са на едно място, много по-бързо и ползотворно могат да развият идеите си. Понякога за един ден се раждат бизнес планове.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Септември 2014



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg