Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Мениджър Брой: Декември 2016
Нашият фокус са иновативните продукти, екипът и клиентите
Николай Черкезов, изпълнителен директор на Монсанто България

Нашият фокус са иновативните продукти, екипът и клиентите

print

e-mail facebook

 

- Г-н Черкезов, мениджърският стол е отговорна позиция, изискваща добра подготовка. Отнесена към земеделския сектор - това прави ли я още по-отговорна и Вие на какви свои качества разчитате най-вече, за да се справяте успешно?

- Сама по себе си думата мениджмънт означава управление, а управлението на каквото и да е било изисква специфични умения. Сферите на компетентност, в които успешният мениджър трябва да е добър, са: бизнес планиране, реализиране на планове, управление на екип, детайлно познаване на пазарите, финанси и др. Това, което ми помага да бъда успешен, е дългогодишният опит, който имам в корпоративния бизнес. В същото време всеки ден личната ми цел e да усвоявам нови знания и умения.

- Казват, че човек никога не е подготвен за родител и родителството се учи заедно с отглеждането на детето. Отнася ли се това до някаква степен и за мениджърството в сектора, където проблемите и ситуациите също са непредвидими, а много често се налага да се вземат бързи и адекватни решения?

- Бих допълнил, че във всеки от нас е заложен родителски инстинкт, както и във всеки мениджър трябва да има талант. Добрият мениджър трябва да предвижда критичните ситуации и когато те се случат, вече да е готов с 50% от решението. Останалите 50% се решават на момента, екипно, като съчетанието на различни гледни точки в екипната работа спомага да се вземе най-правилното решение.

- Добрият мениджър ли прави добрия екип или добрият екип създава успешния мениджър? Каква е взаимовръзката според Вас?

- На този въпрос няма грешен отговор. Важно условие екипът да бъде успешен е той да работи в хармония. Йерархичните нива в нашата организация са само формални. В ежедневните ни взаимоотношения всеки член на екипа работи и се чувства равнопоставен с останалите си колеги. Целта е ангажираност и отговорност от всички през цялото време по пътя към крайния резултат. Ако той е успешен, всеки се чувства част от успеха и обратно.

- Ако съотнесем казаното от Вас дотук, как всичко това се вписва в съвременния облик на Монсанто България?

- Екипът ни в България към момента се състои от 9 човека, жени и мъже. Млади хора, средната възраст на състава е 33 години, всичките са с агрономически ценз, селектирани прецизно между многото кандидати за работа в Монсанто България и към момента развити професионалисти. Екипът ни непрекъснато се усъвършенства и във водещите производствени практики в световното земеделие. По този начин освен предлагането на семена ние препоръчваме на фермерите и оптимални агрономически решения за отглеждането на културите, като по този начин те могат да достигнат максималния потенциал, заложен в семената.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Декември 2016



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg